Клуби УПЛ прийняли революційне рішення: Динамо, Шахтар і ще три команди виступили проти даної ініціативи

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
3479
6 голосів
Клуби УПЛ прийняли революційне рішення: Динамо, Шахтар і ще три команди виступили проти даної ініціативи
Логотип УПЛ. Фото: ФК Динамо Київ
Віцепрезидент Кривбасу Артем Гагарін розповів, що на останньому засіданні клубів УПЛ було прийняте рішення відмовитися від норми перенесення матчів без згоди іншої сторони.

Віцепрезидент Кривбасу Артем Гагарін в інтерв’ю сайту «Український футбол» розповів, що на засіданні клубів УПЛ було вирішено відмовитися від норми перенесення ігор клубами без згоди іншої сторони.

«Жваву дискусію викликало питання з приводу перенесення матчів без згоди іншої сторони, яке прийняли минулого року. Кривбас ініціював скасовування цієї норми й 11 клубів, що є більшістю, нас підтримало. Ми вважаємо, що умови для всіх повинні бути рівними, це один з елементів фейр-плей».

Функціонер пояснив позицію Кривбасу.

«Кривбас із великою повагою ставиться до клубів, які представляють Україну в Європі й приносять очки у скарбничку УЄФА, але в УПЛ виступає 16 команд, тому треба враховувати інтереси всіх. Це чесно з нашого боку, адже існує велика ймовірність, що наступного сезону Кривбас буде грати в єврокубках».

Гагарін розповів, хто проголосував проти, або утримався.

«За збереження чинної норми були Шахтар, Динамо, Зоря, Олександрія і ще один клуб утримався, вже не пам’ятаю, хто саме».

Віцепрезидент Кривбасу спробував аргументувати рішення Олександрії.

«В Олександрії, як я зрозумів, така позиція була через те, що Руслан Ротань є головним тренером олімпійської збірної України. Він висловив побоювання з приводу того, щоб не було накладок, коли потрібно буде відпускати гравців до його збірної».

Гагарін вважає, що такий підхід є більш здоровим та доцільним для нашого футболу.

«Але Кривбас не за диктатуру у цьому питанні, а навпаки – за рівність. Дирекція УПЛ є гарантом рівності й при плануванні календаря потрібно враховувати всі ці моменти. Для цього потрібно спілкуватись з УАФ і враховувати потреби збірних і клубів», – заявив Гагарін.

  • Кривбас посідає другу сходинку в таблиці УПЛ;
  • В активі команди 47 очок після 23 проведених матчів.