Ребров в нього вірив і бачив майбутнє: ексворотар Динамо вперше сказав, чому він зважився на перехід в Шахтар

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
2078
4 голоси
Ребров в нього вірив і бачив майбутнє: ексворотар Динамо вперше сказав, чому він зважився на перехід в Шахтар
Артур Рудько. Фото: ФК Шахтар (Донецьк)
Голкіпер Шахтаря Артур Рудько пояснив свій трансфер до лав «гірників» після багатьох років у Динамо. Гравець зізнався, що не мав особливо інших варіантів.

Воротар Шахтаря Артур Рудько пояснив, чому вирішив перейти до донецького клубу після багатьох років у лавах принципового суперника – Динамо.

За словами гравця, йому це рішення далося неважко.

«Я вже Динамо покинув п'ять років тому, і я по суті грав там десь пів сезону. Але так, з восьми років був у структурі, пройшов усі рівні. Скажу чесно, що на той момент, коли надходила пропозиція, це не був важкий вибір для мене. Так склалися обставини, я не жалкую про це».

Рудько зізнався, що влітку не мав інших варіантів продовження кар’єри.

«Одразу погодився, тому що це вже був кінець трансферного вікна, я вже був на той момент вільним агентом і там був досить важкий період в моєму житті. Було нерозуміння мого майбутнього, і взагалі футболу для мене. Тому вибір був досить легким», – сказав Рудько для YouTube-каналу Шахтаря.

Свого часу досить позитивно про Рудька висловлювався тодішній головний тренер Динамо Сергій Ребров, який дозволив воротарю дебютувати в основі біло-синіх.

«Рудько часто рятував команду у матчах Ліги чемпіонів. Ми бачимо перспективу в цьому воротарі», – говорив Ребров у 2017 році.

  • Нагадаємо, що 31-річний Рудько перебрався до Шахтаря влітку минулого року на правах вільного агента, підписавши угоду на два сезони;
  • В цій кампанії він провів один матч проти Оболоні (1:0) у домашньому сьомому турі УПЛ;
  • З 2000 по 2019 рр. Рудько був у структурі Динамо. За першу команду провів 29 зустрічей (32 пропущених голи та вісім «сухих» матчів).