Директор Дніпра-1 Фрідман – про наслідки обстрілів: «Перевозити команду в інше місто на чотири гри недоцільно»

Аватар Олександр Петров Олександр Петров
938
1 голос
Директор Дніпра-1 Фрідман – про наслідки обстрілів: «Перевозити команду в інше місто на чотири гри недоцільно»
Колаж: Спорт-Експрес
В ексклюзивному інтерв’ю сайту Sport-express.ua комерційний директор В’ячеслав Фрідман розказав, як надалі планує жити Дніпро-1 після пошкодження інфраструктури клубу.

Після нічного та денного удару дронами-камікадзе та ракетами по Дніпру зазнала певних ушкоджень навчально-тренувальна база та академія Дніпра-1

Комерційний директор Дніпра-1 В’ячеслав Фрідман в ексклюзивному інтерв’ю сайту Sport-express.ua розповів про таке:  

  • де в момент удару знаходилися гравці та тренери команди
  • в якому стані зараз перебуває навчально-тренувальна база у Придніпровську
  • чи може Дніпро-1 повноцінно там тренуватися
  • що з дитячою академією
  • чи є плани перевезти команду в інше місто. 

«Нашій базі завдано певної матеріальної шкоди»

– В’ячеславе Євгеновичу, у вівторок вночі навчально-тренувальна база клубу зазнала обстрілу дронами-камікадзе. Де на той час перебували гравці команди?

– Після перемоги у грі проти Колосу Юрій Максимов надав футболістам три дні відпочинку. Тренери – Максимов, Іщенко, Ревут – після матчу залишились у Києві – вони там мешкають. Щодо хлопців, то вони роз’їхалися, хто куди. Були і ті, хто приїхав у Дніпро. На щастя, постраждалих у нас в команді нема. 

– А що скажете про базу?

– Їй завдано певної матеріальної шкоди, і на сьогодні вона має неприглядний вигляд. Десь повилітали вікна, десь не витримали стелі. Суттєво пошкоджений манеж. Там тренуються діти, юнаки. Жіноча команда проводила свої матчі. Зараз усе це потрібно  ремонтувати. Також постраждав адміністративний корпус, де розташована бухгалтерія, тренерські кімнати. Усе це ми орендуємо у Приватбанку. Загалом, багато зараз питань. 

«Під час вибуху у дітей було тренування»

– Коли команда збереться, вона зможе на базі тренуватися?

– У такому вигляді, як зараз, база не повинна знаходитися. Будемо робити усе можливе, щоб привести її до належного стану. Але є ще інша проблема. 

– Ви про другий денний «приліт»?

– Так. Він був о 17.00. Постраждала наша дитяча академія, а ще інтернат. У нього з Кривбасом договір про підготовку молодих гравців. Тут питання не стільки фінансове, скільки моральне. Насамперед, для тих приїжджих дітей, хто там знаходиться. Як бути далі, з командою U-19, дитячими командами? Який нас очікує відтік молоді? Ось за що ми більше переживаємо.   

– Діти налякані?

– Звичайно. Під час вибуху, який стався о 17-й, у дітей було тренування. Їхній моральний стан підірваний. Не виключено, що багато з них тепер боятимуться залишатися у Дніпрі, тренуватися.  

«Рішення щодо переїзду команди чи перенесення ігор на сьогодні нема»

– Найближча домашня гра у Дніпра з Зорею. Чи розглядається питання щодо проведення цього матчу в іншому місті?

– На «Дніпро-Арені» нам залишилося провести чотири гри, з яких три вкрай складні: Динамо, Кривбас, Шахтар. Перевозити на чотири гри команду в інше місто недоцільно – я так вважаю. Можливо, якусь гру ми перенесемо, але на сьогодні такого рішення у нас нема. 

Коли збереться команда, будемо консультуватися: з тренерами, гравцями. Дізнаємося їхню думку, тоді і прийматимемо остаточне рішення. Планується, що на заміській базі у Придніпровську футболісти зберуться у четвер – 4 квітня.

Щодо міста, то Дніпро живе своїм життям. Ніхто нікуди не виїжджає. Працюють театри, кінотеатри, ресторани. Проте в останній місяць повітряних тривог стало набагато більше – вони постійні. Раніше такого не було. Схоже, що Дніпро стає більш прифронтовим містом.