Батьки півзахисника Барселони розкритикували Динамо і похвалили Шахтар: клуб дав кращі умови і евакуював дітей

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
284
1 голос
Батьки півзахисника Барселони розкритикували Динамо і похвалили Шахтар: клуб дав кращі умови і евакуював дітей
Артем Рибак із батьками. Фото: архів родини Рибак
Батьки юного таланта Барселони Артема Рибака пояснили, чому в Україні обрали Шахтар, а не Динамо для розвитку свого сина. Великою була різниця в умовах та підході до вихованців.

Батьки півзахисника Барселони U-14 Артема Рибака – Сергій та Юлія – в інтерв’ю сайту «Український футбол» пояснили, чому свого часу вирішили віддати свого сина в академію Шахтаря, а не Динамо.

Сергій заявив, що «гірники», на його думку, більше роблять акцент на технічний розвиток вихованців, а кияни – на фізичний.

«Шахтар грає у той футбол, який мені подобається і підходить Тьомі. Динамо грає по-іншому, спираючись більше на фізику».

Також, за його словами, в Шахтарі Артему були запропоновані кращі побутові умови.

«Окрім цього, умови в Шахтарі набагато кращі, ніж в Динамо, у «гірників» більше полів для дітей. Також донецький клуб запропонував нам житло. Школа поряд, нікуди не треба було їхати. В Динамо база на Нивках, треба було шукати житло. Нічого конкретного київський клуб нам не пропонував».

Юлія, зі свого боку, наголосила на різниці підходів клубів у питанні евакуації дітей після початку повномасштабного вторгнення агресора.

«Я спілкуюсь з багатьма мамами юних гравців і точно знаю, що діти віку Артема з академії Динамо виїжджали за власний кошт, клуб їм не допомагав у цьому плані, як це робив Шахтар».

  • Зазначимо, що Рибак є вихованцем Буковини та Шахтаря;
  • З початку великої війни він перебуває закордоном, де спочатку грав у німецькій Герті, а згодом у Барселоні.