Через цей пенальті Динамо встановило антирекорд України: УАФ винесла вердикт епізоду матчу киян з Вересом

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
336
2 голоси
Через цей пенальті Динамо встановило антирекорд України: УАФ винесла вердикт епізоду матчу киян з Вересом
Гравці Динамо святкують взяття воріт. Фото: ФК Динамо Київ
Комітет арбітрів УАФ спільно з консультантом з арбітражу Ніколою Ріццолі пояснив правомірність пенальті, призначеного у матчі Верес – Динамо (1:1) у рамках 20-го туру УПЛ.

Комітет арбітрів УАФ випустив офіційне пояснення щодо пенальті, призначеного арбітром Дмитром Панчишиним та арбітром ВАА Віталієм Романовим у матчі 20-го туру УПЛ Верес – Динамо (1:1), за порушення на 90+3-й хвилині.

Зазначається, що арбітр спочатку, попри правильне розташування, не зміг вірно оцінити епізод, через який у підсумку було забито найбільш пізній гол із пенальті в історії чемпіонату України.

«Арбітр, попри чудову позицію та контроль ситуації, оцінює як порушення дії нападника, який, навпаки, випереджає в правильно виконаному підкаті захисника, що у спробі вибити м'яч явно завдає удару супернику в ногу».

Відео пенальті:

Також підкреслюється, що спеціальні камери ясно дають змогу побачити порушення правил в епізоді.

«Із камери за воротами чітко можна побачити, що нападник явно випереджає суперника, і ці дії абсолютно не є порушенням; і вже після того, як нападник зіграв, захисник завдає йому удару ногою у ступню».

Романов, на думку експертів, спрацював абсолютно вірно у даній ситуації та дав підказку Панчишину.

«Арбітр ВАА, прочитавши динаміку ситуації та проглянувши весь відеоматеріал із різних кутів огляду, що були в наявності, правильно рекомендує судді здійснити перегляд епізоду на полі, після чого правильно призначається 11-метровий удар», – повідомляє пресслужба УАФ.

  • Динамо наразі займає четверте місце в УПЛ (38 очків після 18 турів).
  • Верес йде на 14 позиції (16 балів за 20 матчів).