Один з найуспішніших українських тренерів напоїв гравців перед відставкою? Ексворотар Шахтаря пояснив ситуацію

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
713
3 голоси
Один з найуспішніших українських тренерів напоїв гравців перед відставкою? Ексворотар Шахтаря пояснив ситуацію
Юрій Вернидуб, фото: ФК Шериф
Колишній голкіпер Зорі Микита Шевченко, який нині захищає кольори Олександрії, пригадав історію прощання із луганцями Юрія Вернидуба, навколо якої п’ять років тому здійнявся великий резонанс.

Ексворотар Зорі Микита Шевченко в інтерв’ю сайту «Український футбол» розповів, як Юрій Вернидуб покидав посаду головного тренера луганців.

Напередодні останнього гостьового матчу проти Маріуполя (1:3) у сезоні 2018/19, коуч зібрав команду на прощальну вечерю.

Після тодішній гендиректор клубу Сергій Рафаїлов звинуватив Вернидуба у тому, що той ледве не напоїв гравців перед важливим матчем.

Шевченко спростував чутки.

«Гравці та тренери разом із сім’ями зібралися на вечерю. Ніякої гулянки не було, бо залишався ще останній матч із Маріуполем».

Також воротар пояснив, чому Вернидуб вирішив організувати зустріч саме до гри.

«Чому не після матчу? Тренер хотів згуртувати команду перед кінцевим туром. Нам потрібна була перемога в останній грі із Маріуполем, аби посісти не п’яте місце, а четверте. Для нас це було принципово. Чи був там алкоголь? Ні».

Шевченко зізнався, як відреагував на відставку спеціаліста.

«Його прибрали вже після гри із Маріуполем. Я про це дізнався, коли був на відпочинку із родиною. Подзвонив та подякував. Досі підтримуємо зв’язок та тепло спілкуємося. У нас було багато прикольних спільних моментів. Могли посратися так, що він мене з команди виганяв. Було різне», – сказав Шевченко.

  • Зазначимо, що нинішній головний тренер Кривбасу Вернидуб очолював Зорю із 2011 по 2019 рр. (266 матчів, 106 перемог, 68 нічиїх, 92 поразки);
  • Шевченко виступав за луганців з 2013 по 2016 рр. та з 2019 по 2023 рр. (114 матчів, 115 пропущених м'ячів, 42 «сухих» поєдинки);
  • Голкіпер є вихованцем Шахтаря, якому належав із 2006 по 2019 рр. За першу команду відіграв шість матчів (шість пропущених голів, три зустрічі «на нуль»).