Жертва Луческу: Вацко назвав ідеальну альтернативу Мудрику в збірній України для Реброва

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
2336
2 голоси
Жертва Луческу: Вацко назвав ідеальну альтернативу Мудрику в збірній України для Реброва
Владислав Кабаєв та Михайло Мудрик. Колаж: Sport-express.ua
Відомий журналіст та коментатор Віктор Вацко висловив захват від форми вінгера Динамо Владислава Кабаєва, яку той демонструє в другій частині сезону під керівництвом Олександра Шовковського.

Журналіст Віктор Вацко звернув увагу на те, наскільки краще під керівництвом Олександра Шовковського у Динамо почав грати вінгер Владислав Кабаєв.

«При Шовковському Кабаєв розкривається по-новому. Ці два матчі я бачу того праймового Кабаєва часу Зорі, який грає впевнено, сміливо, розкуто. В нього мізків, інтелекту, нестандартних рішень в принципі вистачає, а психологія накульгувала […]».

Вацко підкреслив, що Кабаєв міг відчути себе вільним на полі після відходу з команди Мірчі Луческу, який славиться авторитарним стилем керівництва.

«Він говорив про нюанси стосунків з Луческу. Я багато його критикував, але треба визнавати – він дуже додав. Швидкість, техніка нікуди не ділися. Але з’явилися легкість, впевненість, сміливість, розкутість в діях, він не боїться ризикувати в прийнятті рішень.

Журналіст вказав на ефективність гри футболіста у домашньому матчі проти Чорноморця (1:0) у 19-му турі УПЛ.

«Він перестав боятися грати на загострення, в Кабаєва у двох матчах 12 спроб дриблінгу – 10 успішних […] Він створив гол з Чорноморцем, у нього 98% точних передач. Я не пригадаю такої пасової ефективності від вінгера в чемпіонаті України».

На думку експерта, Кабаєв може навіть стати альтернативою Михайлу Мудрику у національній збірній України.

«Якщо Кабаєв продовжить в такому ж ключі, я не здивуюся, якщо на нього зверне увагу тренерський штаб національної збірної України. З правими вінгерами у нас порядок, а зліва з правоногих вінгерів – Мудрик і все».

Вацко рекомендує головному тренеру синьо-жовтих Сергію Реброву звернути увагу на прогрес Кабаєва.

«Я впевнений, що Кабаєва штаб Реброва повинен розглядати, особливо, в такій формі, якщо він і надалі продовжить демонструвати такий же футбол», – сказав журналіст у програмі YouTube-каналу «Вацко Live».

  • 28-річний Кабаєв розпочав виступати за Динамо з початку минулого сезону;
  • Під керівництвом Луческу він відіграв 27 матчів та віддав один асист. За Шовковського на його рахунку два голи та дві результативні передачі у 13 поєдинках;
  • Кабаєв має досвід гри за збірні України U-17, U-20 і U-21.