«З мене почали б сміятися»: Морозюк розповів, як у Динамо висміювали україномовних футболістів

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
178
2 голоси
«З мене почали б сміятися»: Морозюк розповів, як у Динамо висміювали україномовних футболістів
Микола Морозюк. Фото: Google
Колишній гравець київського Динамо Микола Морозюк розповів, що за його часів у столичному клубі російська мова використовувалася значно частіше, ніж зараз.

Микола Морозюк зізнався, що йому було зручніше розмовляти на російській. Хоча він сам зі Львівської області.

«Мені було комфортніше спілкуватися російською. Мене часто про це запитували. Я вчився у школі з російськомовним нахилом. 

Як не дивно, але у Червонограді така була. Зараз вже точно такого нема. У мене у Червонограді було багато російськомовних друзів. Там мені казали, що російською я розмовляю добре».

Гравець згадав, що у Динамо йому довелося підлаштовуватися під партнерів.

«Але коли я приїхав у Київ, це рік 2003-2004-й, то проскакувало «гарабєц на гєлке» і так далі. Я почав підлаштовуватись під пацанів, і навіть ми, україномовні пацани, між собою вже розмовляли російською. Я цим не пишаюсь»

Ексфутболіст розповів, що з часом у столичному гранді почали розмовляти українською.

«Хлопці з U-19 мешкали на нашій базі. Чую, пацани говорять українською. Підійшов, привітався, питаю, звідки вони. Серед них точно був Русин. Це рік десь 2016-17-й. Вони мене знали».

Також колишній динамівець визнав, що україномовних футбоілстів висміювали.

«У мої часи було не так. Навіть мама мені телефонувала і казала: «Синку, якщо тобі незручно, то розмовляй російською». Бо з мене почали б сміятися. 

І таке справді було – «гірські люди, западенці, колгоспники» і так далі. У мене син виріс на російській мові», – заявив Морозюк  подкасті «Брутального футболу».

  • Морозюк найбільших успіхів у кар'єрі досяг у Динамо, за яке провів 117 матчів, забив дев'ять м'ячів та віддав 24 результативні передачі.
  • За час професійної кар'єри гравець, окрім Динамо, захищав кольори столичної Оболоні, Кривбасу, Металурга з Донецька, турецького Різеспора, одеського Чорноморця та Іпсонаса з Кіпру.
  • У складі національної збірної України футболіст провів 14 матчів та забив один гол.