Ахметов не зміг пробачити Луческу один матч: Циганик розкрив, за яку гру Містеру вказали на двері у Шахтарі

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
2427
2 голоси
Ахметов не зміг пробачити Луческу один матч: Циганик розкрив, за яку гру Містеру вказали на двері у Шахтарі
Рінат Ахметов та Мірча Луческу. Фото: Getty Images
Відомий журналіст Ігор Циганик розповів, чому свого часу президент донецького Шахтаря Рінат Ахметов несподівано вирішив не продовжувати контракт із головним тренером команди Мірчею Луческу.

Журналіст та коментатор Ігор Циганик розповів, чому президент Шахтаря Рінат Ахметов прийняв рішення не продовжувати угоду із Мірчею Луческу.

За його словами, роковою для фахівця стала гостьова поразка від Баварії (0:7) в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів сезону 2014/15 (перша гра завершилася нульовою нічиєю).

«Ось ті сім від Баварії стали вирішальним у тому, що з Луческу не продовжили контракт. Таким було рішення Ахметова, який це не пробачив».

Циганик додав, що аналогічна доля очікувала й на Ігора Йовічевича у минулій кампанії, який на чолі Шахтаря в гостях проступився Феєнорду (1:7) у матчі-відповіді 1/8 фіналу Ліги Європи (перша гра завершилася внічию 1:1).

«Сім м'ячів від Феєнорду тогорічні (1:7), я думаю, що сидять у голові в президента клубу. Це була така ж історія. Йовічевичу теж не пробачили сім», – заявив журналіст в етері програми «Циганик LIVE».

  • Нагадаємо, що Луческу очолював Шахтар із 2004 по 2016 рр.;
  • Останнім місцем роботи 78-річного румунського фахівця в Україні було київське Динамо (2020-2023);
  • Загалом, на чолі обох українських грандів Луческу всього виграв 25 трофеїв: дев'ять чемпіонатів України, сім національних Кубків та вісім Суперкубків країни, а також Кубок УЄФА.
  • Йовічевіч працював в клубі у кампанії 2022/23 та привів «гірників» до титулу чемпіона України.