Вінгера Полісся вивозили з поля у матчі УПЛ: спортивний лікар пояснив, що сталося з футболістом

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
367
1 голос
Вінгера Полісся вивозили з поля у матчі УПЛ: спортивний лікар пояснив, що сталося з футболістом
Бені Макуана. Фото: Google
Спортивний лікар Дмитро Бабелюк прокоментував пошкодження півзахисника житомирського Полісся Бені Макуана, якого конголезець зазнав у грі 18-го туру УПЛ проти львівського Руха (1:1).

Житомирське Полісся у 18-му турі УПЛ втратило не лише два очки у поєдинку проти львівського Руха (1:1), а й на невизначений термін свого лідера Бені Макуану.

У другому таймі вінгер «вовків» отримав травму та був замінений на новачка колективу Юрія Калитвинцева Дениса Ндукве. Про  серйозність пошкодження свідчить той факт, що Макуана навіть не зміг самотужки залишити поле – його вивезли за межі газону на медмобілі.

Яке ушкодження міг дістати Макуана розповів спортивний лікар Дмитро Бабелюк.

«Макуана пошкодив м'язи задньої поверхні стегна. Механізм травми досить типовий для цієї ділянки – активне прискорення з подальшою перенапругою волокон і, як наслідок, розривом.

Традиційно така травма потребує щонайменше трьох тижнів відновлення. У разі складнішого ступеня травми цей період може бути довшим», – написав Бабелюк у своєму телеграм-каналі.

Після нічиєї у поєдинку проти Руха Полісся залишилося на третій сходинці у турнірній таблиці української Прем'єр-ліги: 33 очки, після 18-ти зіграних матчів. Відставання від першого місця, яке окупував Кривбас, складає чотири пункти.

  • У наступному турі команда Юрія Калитвинцева вдома прийматиме черкаський ЛНЗ.
  • Поєдинок заплановано на 1 березня початок гри о 18:30.
  • Бені Макуана у поточному сезоні провів за Полісся 20 поєдинків у всіх офіційних турнірах: чотири голи, чотири результативні передач.
  • Transfermarkt оцінює 21-річного вінгера у 1,2 млн євро.