Судаков міг піти шляхом одного з найкращих футболістів всіх часів: які два клуби зробили пропозиції по Георгію

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
528
2 голоси
Судаков міг піти шляхом одного з найкращих футболістів всіх часів: які два клуби зробили пропозиції по Георгію
Георгій Судаков. Фото: ФК Шахтар (Донецьк)
Хавбек Шахтаря Георгій Судаков відверто зізнався, від яких клубів мав пропозиції у січневе трансферне вікно. Гравця хотіли придбати Ювентус та Наполі.

21-річний півзахисник донецького Шахтаря Георгій Судаков назвав клуби, які намагалися підписати його під час зимового трансферного вікна.

«Були пропозиції від Ювентуса та Наполі. Інші клуби теж виявляли зацікавленість, але тільки ці дві команди зробили конкретні пропозиції».

Талант зазначив, що хоче потрапити в один з топових європейських чемпіонатів.

«Михайло Мудрик, Олександр Зінченко та Руслан Маліновський кажуть, що рівень футболу в їхніх лігах зовсім інший. Швидкість, темп, якість гри й рівень мислення – все на вищому рівні. Неможливо порівнювати з чемпіонатом України. Якщо ви хочете прогресувати, то потрібно переходити в одну з топ-5 ліг».

За словами Судакова, він хоче грати в команді, яка сповідує проактивний футбол.

«Я почуваюся комфортно з м’ячем і віддаю перевагу грати в атакувальний футбол. Мені не дуже подобається грати з великою кількістю єдиноборства та без м’яча, але я розумію, що це невіддільна частина футболу, і я готовий розвивати ці аспекти своєї гри в потрібний час», – сказав Судаков в інтерв’ю BBC.

  • Зазначимо, що в цьому сезоні Судаков провів за Шахтар 20 матчів, у яких забив чотири голи та віддав одну результативну передачу;
  • Його угода із клубом чинна до 31 грудня 2028 року, а Трансфермаркт оцінює у 18 мільйонів євро;
  • За Ювентус із 2018 по 2021 рр. виступав п’ятиразовий володар «Золотого м’яча» Кріштіану Роналду (134 матчі, 101 гол, 22 асисти);
  • Кольори Наполі з 1984 по 1991 рр. захищав легендарний чемпіон світу-1986 Дієго Марадона (257 матчів, 115 голів).