«Це прояв неповаги»: Срна жорстко «наїхав» на європейський клуб – що розлютило спортдира Шахтаря

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
396
1 голос
«Це прояв неповаги»: Срна жорстко «наїхав» на європейський клуб – що розлютило спортдира Шахтаря
Тете. Фото: Google
Спортивний директор донецького Шахтаря Даріо Срна вкотре відкрито засудив поведінку низки європейських клубів, які скористалися війною в Україні та безкоштовно переманили до себе легіонерів «гірників».

Даріо Срна, який зараз у складі офіційної делегації Шахтаря перебуває в Марселі, дав розлоге інтерв'ю одному з найавторитетніших французьких видань L'Equipe.

У ньому топ-менеджер донецького клубу відверто і досить жорстко висловився щодо поведінки низки європейських клубів, які скористалися війною в Україні та, активувавши правило Annexe 7 ФІФА, безкоштовно забрали собі деяких легіонерів «гірників».

Зокрема, заплямував свою репутацію такою практикою підсилення власного складу Ліон.

«Що я думаю про клуби, які заробили гроші на наших гравцях, як-от Ліон у ситуації з Тете? Це їхнє рішення. Не думаю, що якби ситуація була протилежною, Шахтар взяв би футболіста. Вони скористалися можливістю, але по-людськи це прояв неповаги», – сказав Срна.

Нагадаємо, що Ліон взяв Тете по Annexe 7 ФІФА, а через певний час відправив бразильця в оренду до англійського Лестера, на чому французи ще й заробили мільйон євро. Шахтар натомість не отримав жодного євроценту.