«Ми цей шанс використали»: Ребров розповів, як Україні вдалося здійснити камбек із Словаччиною на Євро-2024

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
404
1 голос
«Ми цей шанс використали»: Ребров розповів, як Україні вдалося здійснити камбек із Словаччиною на Євро-2024
Сергій Ребров. Фото: Google
Головний тренер національної команди України Сергій Ребров прокоментував сьогоднішню перемогу синьо-жовтих над збірною Словаччини (2:1) в рамках другого туру групового етапу Євро-2024.

Сьогодні, 21 червня, у поєдинку другого туру групового етапу чемпіонату Європи національна збірна України перемогла команду Словаччини (2:1).

Після гри Сергій Ребров зізнався, що задоволений тим фактом, що його підопічні продемонстрували характер.

«Емоції завжди є. Хочу лише подякувати гравцям. Я зараз рекордсмен за матчами, коли ми пропускаємо, але перемагаємо. Важливо для гравців отримати впевненість у тому, що ми робимо правильні речі. 

Задоволений духом команди. Бачив, що після пропущеного голу футболісти були засмучені, але вони продовжували [боротися]. В другому таймі дійсно було дуже багато моментів, і ми вирвали цю гру».

Фахівець розповів, що казав нашим хлопцям у перерві грі, коли збірна України мінімально поступалася супернику.

«Підказали дуже важливий момент у пресингу, трішки перебудувалися, і це дало можливість більше відбирати м'яч і створювати моменти. Була ділова підказка, і гравці розуміли, що є шанс [обіграти цю команду]. І я задоволений, що ми цей шанс використали».

Тренер зазначив, що у гру проти словаків українські футболісти показали більше натхнення.

«Чим відрізнялася сьогоднішня гра від матчу з румунами? Не можу сказати, що вона інша. Гравці мали бажання, але вони дійсно так не реагували у першому матчі, як сьогодні. Не можу сказати, що була інша команда. 

Було бажання, більше натхнення – і за рахунок цього забили м'ячі. Але я не вважаю, що в першому таймі не було бажання. Була втрата концентрації та помилки».

Наставник синьо-жовтих пояснив, що для нього важливо, щоб на полі був лідер.

«У першому матчі грав Тарас Степаненко, зараз – Андрій Ярмоленко. [Потрібно], щоб на полі були лідери, баланс досвіду та молоді. Мені не дуже важливий вік гравця, якщо він демонструє свій рівень – немає різниці».

Керманич національної команди заявив, що не любить виділяти когось конкретного серед своїх підопічних.

«Я можу відзначити і Романа Яремчука, бо він забив м'яч і працював на команду. Всі працювали, я не бачив жодного гравця, що був би не вмотивований. 

Не люблю виділяти когось – вважаю, що особливо в другому таймі ми добре зіграли на оборону. Всі гравці відпрацьовували та робили все для команди».

Також фахівець дав зрозуміти, що налаштований на серйозну боротьбу з бельгійцями у наступному турі.

«Цей турнір дуже швидкоплинний – дуже важливе відновлення, готуватися до кожного суперника. Як показала гра Словаччина — Бельгія, проти них можна грати», – сказав Ребров у коментарі Суспільне Спорт.

Календар групи Е на Євро-2024 та де дивитися матчі квартету в Україні

2-й тур

  • 22 червня, 22:00. Бельгія - Румунія. Трансляція: MEGOGO

3-й тур

  • 26 червня, 19:00. Бельгія - Україна. Трансляція: MEGOGO / Суспільне
  • 26 червня, 19:00. Словаччина - Румунія. Трансляція: MEGOGO