Вболівальники повертаються на стадіони України: Мінмолодьспорту описало, як проходитимуть матчі

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
597
0 голосів
Вболівальники повертаються на стадіони України: Мінмолодьспорту описало, як проходитимуть матчі
Вболівальники. Фото: Google
На виконання рішення Кабінету міністрів України Міністерство молоді та спорту розробило порядок допуску вболівальників на спортивні заходи. Все залежатиме від місткості укриттів арен.

Міністерство молоді та спорту України розробило оновлений порядок проведення спортивних заходів, в якому головним нюансом є можливість присутності вболівальників на трибунах.

Кількість фанатів, які зможуть відвідати той чи інший матч, залежатиме від місткості укриття спортивних арен. Перевірка готовності стадіонів та залів до прийому вболівальників покладається на Робочу групу в наступному складі:

  • представники спортивної федерації,
  • керівництво спортивної споруди,
  • представники структурного підрозділу молоді та спорту ОВА із залученням Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Національної поліції України.

Саме ця група, згідно з заявою на сайті Мінмолодьспорту, визначатиме, скільки вболівальників зможе вмістити укриття і, відповідно, відвідати матч. Також укриття має знаходитися не далі, ніж в 500 метрах чи десяти хвилинах пішки від місця проведення заходу.

Також кожен учасник матчу, тобто спортсмен, тренер, арбітр, представник команди має пройти інструктаж та розписатися за ознайомлення з правилами поведінки під час сигналу «Повітряна тривога».

Вболівальники перед матчем проходитимуть перевірку, і, якщо їх прогнозується більше тисячі на матчі, то вона має проходити за допомоги технічних засобів (арочні, ручні металодетектори).

  • Після початку повномасштабного вторгнення рф усі спортивні заходи було призупинено.
  • Згодом їх було відновлено, але за відсутності вболівальників.
  • Втім, на початку грудня 2023 року Кабінет міністрів України доручив Мінмолодьспорту розробити порядок допуску фанатів.