«Мав право»: тренеру збірної Італії довелося виправдовуватися перед українцями за привітання Тимощука та Ко

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
1020
0 голосів
«Мав право»: тренеру збірної Італії довелося виправдовуватися перед українцями за привітання Тимощука та Ко
Лучано Спалетті. Фото: Google
Головний тренер національної збірної Італії Лучано Спаллетті детально пояснив, чому він привітав санкт-петербурзький Зеніт з перемогою у чемпіонаті росії вже після початку повномасштабної війни в Україні.

Лучано Спаллетті вважає, що він не зробив нічого поганого, привітавши російський Зеніт, де одним з тренерів працює зрадник України Анатолій Тимощук, з їх чемпіонством в РПЛ.

«По-перше, в тій команді я тренував багатьох футболістів і працював з багатьма тренерами. 

Я отримав привітання з перемогою у своєму чемпіонаті (Спалетті виграв Серію А з Наполі в сезоні 2022/2023, – прим. «УФ») й думаю, що мав право зробити те ж саме, привітавши їх з перемогою в їхньому чемпіонаті».

Також Спалетті спробував в стилі російських пропагандистів повторити наратив про те, що спорт поза політикою.

«Мені здається, що трішки некоректно прив'язувати спортивні події, спортивну діяльність до конфліктів, з якими я категорично не згодний. 

Я проти будь-якого конфлікту та війни взагалі», – сказав Спаллетті під час пресконференції в Леверкузені перед грою проти збірної України.

  • Лучано Спалетті тренував Зеніт з Санкт-Петербурга із 2009 по 2024 рік.
  • Після перемоги над Північною Македонією (5:2) збірна Італії піднялась на друге місце в турнірній таблиці групи С. «Скуадра адзурра» має порівну очок з Україною – по 13, але кращу різницю забитих/пропущених голів і перевагу в особистих зустрічах.
  • Вирішальний поєдинок відбору, де визначиться команда, яка посяде підсумкове друге місце в групі С між Україної та Італією буде зіграно в понеділок, 20 листопада.
  • Матч пройде в німецькому місті Леверкузен. Початок гри о 21:45.