Турнірна таблиця збірної України після перемоги Італії: на якому місці команда Реброва перед вирішальною грою

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
4207
0 голосів
Турнірна таблиця збірної України після перемоги Італії: на якому місці команда Реброва перед вирішальною грою
Футболісти Італії у матчі з Північною Македонією. Фото: Getty Images
Північна Македонія була близька до того, щоб спростити збірній України задачу виходу на Євро-2024, але італійці таки змогли втримати перемогу над балканською командою.

17 листопада відбулися передостанні матчі відбору до Євро-2024 в групі С, де представлена збірна України, але яка у цей ігровий слот відбірковий поєдинок не проводила.

Натомість зустрічі проходили у Лондоні та Римі, де своїх суперників приймали збірні Англії та Італії. Почнімо з матчу у столиці Великої Британії.

Збірна Англії, яка ще в жовтні забезпечила собі путівку на Євро, приймала аутсайдера групи – Мальту. «Три леви» змогли провести швидкий гол, але закріпити свою перевагу команді Гарета Саутгейта вдалося лише наприкінці матчу.

Відбір на Євро-2024. Англія – Мальта – 2:0

Голи: Пепе 8 (автогол), Кейн 75

Набагато цікавіше було у Римі, де збірна Італії приймала Північну Македонію. Цей матч безпосередньо впливав на турнірне становище України, адже у разі втрати очок «скуадри адзурри» з балканською командою в очному матчі команді Реброва вистачило б нічиєї для прямого виходу на Євро.

Італійці ж ще у першому таймі, як здавалося, розвіяли сумніви у своїй перемозі, але дубль Атанасова, який з'явився на полі по перерві, дещо додав інтриги у матч. Втім, два пізні голи італійців поховали усі надії на камбек північномакедонців.

Відбір на Євро-2024. Італія – Північна Македонія – 5:2

Голи: Дарміан 17, К'єза 41, 45+3, Распадорі 81, Ель-Шарааві 90+4 – Атанасов 52, 74

Нереалізований пенальті: Жоржиньо 40

Турнірна таблиця у групі C за підсумками матчів 17 листопада виглядає наступним чином:

  • Тож для виходу на Євро-2024 напряму збірній Україні 20 листопада у Леверкузені тепер треба обов'язково перемагати Італію.
  • Бодай нічия з дуже високою ймовірністю відправить синьо-жовтих у стикові матчі.
  • Гра між Англією та Північною Македонією того ж дня вже не має турнірного значення: перші вже на Євро, другі втратили всі шанси на вихід із групи.