Звільнення ван Леувена: Срна вперше розповів, за що відправили у відставку головного тренера Шахтаря

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
4008
0 голосів
Звільнення ван Леувена: Срна вперше розповів, за що відправили у відставку головного тренера Шахтаря
Патрік ван Леувен. Фото: ФК Шахтар
За словами Дарійо Срни, в Шахтарі мали певний запас терпіння щодо роботи Патріка ван Леувена, але все рано чи пізно закінчується, тому донецький клуб і попрощався з нідерландцем.

Директор з футболу та виконуючий обов'язки головного тренера Шахтаря Дарійо Срна пролив світло на нещодавнє розставання «гірників» з екснаставником команди Патріком ван Леувеном.

За словами хорвата, його гра сама привела його в Шахтар:

«По-перше, запрошення ван Леувена було пов'язане з тим, що він показував видовищний футбол з Зорею, до останнього боровся з командою за чемпіонство, потрапив у Лігу конференцій (Лігу Європи – прим. СЕ), зробив гарний результат. Він сам своєю якістю гри прийшов у Шахтар».

На початку сезону до невдач «гірників» ставилися з розумінням:

«Звичайно, ми знали, що кожному тренеру на початках у Шахтарі буде важко, ми це вже проходили: Фонсека, Каштру, Де Дзербі, Йовічевич. Знали, що з початків зборів в нього не було гравців, які грали на молодіжному Євро, були травмовані гравці, тому ми пройшли через важкий період, мали терпіння, давали підтримку».

Але, як визнав Срна, не все вдалося у нідерландця:

«На жаль, настав день, коли ми чесно повинні сказати, в тому числі вболівальникам, що в нас не вийшло. Не вийшло грати в той футбол, який потрібен нам усім. Коротше кажучи, не змогли знайти спосіб грати у «шахтарівський футбол». 

Дарійо також прокоментував порівняння ван Леувена з попередниками Патріка: Берндом Шустером та Невіо Скаллою, яких також звільняли по ходу сезону:

«Президент ще був молодий, коли звільняв Шустера, Скалу, не мав терпіння. Сьогодні він його має, я дуже гарно знаю його. Якщо Ахметов не вірить у завтрашній день – треба приймати рішення. Треба бути чесним – у нинішній ситуації він не вірив. Ми підтримували Патріка, але краще розстатися, ніж терпіти та страждати»

Наостанок у інтерв'ю пресслужбі Шахтаря Срна звернувся до нідерландця:

«Хочу тільки подякувати ван Леувену і його штабу за хорошу роботу, але ми вирішили піти іншим шляхом, бажаємо йому тільки удачі та перемог».

  • Ван Леувен у 12 матчах на чолі «гірників» з липня по жовтень 2023 року здобув сім перемог, три матчі звів до нічиєї та зазнав двох поразок.
  • Прем'єрний матч Срни як виконуючого обов'язки головного тренера Шахтаря пройде 21 жовтня проти ЛНЗ.