Клуб УПЛ отримав трансферний бан: деталі рішення Футбольного трибуналу ФІФА

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
907
0 голосів
Клуб УПЛ отримав трансферний бан: деталі рішення Футбольного трибуналу ФІФА
Лассан Фає. Фото: Google
Палата з вирішення спорів Футбольного трибуналу ФІФА зобов'язала Рух виплатити компенсацію колишньому гравцю команди Лассана Фає, а також тимчасово заборонили реєструвати нових гравців.

Палата з вирішення спорів Футбольного трибуналу ФІФА опублікувала своє рішення у справі між львівським Рухом та колишнім захисником команди Лассана Фає.

Українська команда зобов'язана виплатити компенсацію гравцю, а також отримала тимчасову заборону реєструвати нових гравців, повідомляє офіційний сайт клубу.

Лассана Фає приєднався до команди у січні 2022 року. Втім на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну він самовільно покинув розташування клубу, не зігравши за нього в офіційних матчах.

Згодом Фає розірвав контракт з Рухом в односторонньому порядку і звернувся у суд, де просив стягнути з клубу суму компенсації в розмірі 316 тисяч євро та 5% річних і задовольнити інші його вимоги.

Заяву Лассана Фає було частково задоволено, при цьому суму компенсації було зменшено приблизно у 13 разів – 24 тисяч євро та 5% річних на цю суму. Тоді як у задоволенні усіх інших вимог Палата йому відмовила.

«Своєю чергою, клуб обов’язково виконає рішення та сплатить на користь Лассана Фає відповідну суму. Водночас у Руху залишається можливість стягнути з Лассана Фає договірну штрафну санкцію – 500 тисяч доларів США за розірвання трудового контракту з Рухом без поважної причини в односторонньому порядку», – говориться у заяві клубу.

  • Рух йде п'ятим з 11 балами в турнірній таблиці УПЛ.
  • Львів'яни у наступному поєдинку зустрінуться на своєму полі із Шахтарем. Ця гра запланована на 23 вересня.