Дніпро-1 зніметься з участі в УПЛ: джерело назвало три варіанти подій у разі зникнення дніпровської команди

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
206
1 голос
Дніпро-1 зніметься з участі в УПЛ: джерело назвало три варіанти подій у разі зникнення дніпровської команди
Фото: СК Дніпро-1
У випадку якщо СК Дніпро-1 офіційно зніметься з участі в УПЛ у сезоні 2024/25 років, керівництвом ліги будуть розглядатися одразу кілька варіантів заміни команди Юрія Максимова.

Вогняний інсайд. У випадку, якщо з Дніпра-1 не буде знято трансферний бан до наступного понеділка, тобто 8 липня, то керівництво української Прем’єр-ліги ініціює термінову онлайн-нараду клубів. 

У ході зустрічі найперше будуть розглянуті варіанти заміни дніпровського колективу, бо згідно з пунктом 10.5 регламенту УПЛ саме дирекція Прем’єр-ліги повинна запропонувати УАФ своє рішення на остаточне й офіційне погодження.

За інформацією журналістів телеграм-каналу ТаТоТаке, у випадку, якщо СК все ж зніметься з участі в УПЛ, будуть запропоновані три варіанти його:

  • повернення до УПЛ закарпатського Миная, який посів 15-те місце у минулому сезоні;
  • стикові матчі (один або два) між Минаєм та харківським Металістом 1925, який фінішував у минулому сезоні на останньому, 16-му місці;
  • «фінал чотирьох» за участю Миная, Металіста 1925, Лівого берега (третє місце в минулому сезоні Першої ліги) та Епіцентра (четверте місце в минулому сезоні Першої ліги).

Однак головна проблема наразі полягає у нестикуванні ігрових заходів УПЛ та Першої ліги. Сезон в елітарному чемпіонаті нашої держави стартує пізніше ніж у другому за рангом дивізіоні.

Нагадаємо, що вперше про ймовірну ліквідацію Дпніра-1 ще 22 червня проінформував Ігор Бурбас.

Інсайдер заявив, що команда Юрія Максимова зніметься з розіграшу чемпіонату України сезону 2024/2025 1 липня, однак ця інформація в оголошену дату не підтвердилася.

  • Спортивний клуб Дніпро-1 був створений 29 листопада 2015 року. На рівні української Прем'єр-ліги колектив з Дніпра почав виступати починаючи з кампанії 2019/20 років. У сезоні 2022/23 СК виборов срібні медалі УПЛ.
  • У підсумковій турнірній таблиці УПЛ Дніпро-1 фінішував на четвертому місці.