Іспанія і Італія – в плей-оф, Хорватія – на паузі, Албанія залишає Євро-2024: підсумки боротьби у групі «В»

Аватар Артем Войцеховський Артем Войцеховський
812
0 голосів
Іспанія і Італія – в плей-оф, Хорватія – на паузі, Албанія залишає Євро-2024: підсумки боротьби у групі «В»
Ферран Торрес святкує гол у ворота албанців. Фото: УЄФА
Заключний тур групового раунду континентальної першості продовжили команди квартету «В», представленого збірними Іспанії, Хорватії, Італії та Албанії.

Ще до початку третього туру було відомо, що переможцем групи «В» стала збірна Іспанії. При цьому протистояння Хорватії та Італії розцінювалося як боротьба за друге місце. І якщо Скуадрі Адзуррі для цього вистачало нічиєї, то «картатим» треба було перемагати. 

Хорватія – Італія – 1:1

Гол: Модрич, 55 – Дзакканьї, 90+8.

24 червня. Лейпциг. «Ред Булл Арена».

Перший тайм пройшов без голів, а на початку другого тайму хорвати заробили пенальті, після того як Фраттезі рукою заблокував постріл Крамаріча.

Модрич схибив з позначки (класно зіграв Доннарумма), щоб за пів хвилини забити з гри. Капітан вдало зіграв на добиванні після удару Будіміра і сейва голкіпера – 1:0. 

Італійці відігралися на останніх секундах компенсованого часу завдяки вивіреному удару Дзакканьї.

У 1/8 фіналу Італія зіграє проти Швейцарії, яка посіла друге місце в групі з господарями турніру. Доля Хорватії залежатиме від матчів у групах C і F. 

Голи сьогоднішніх поєдинків можна подивитися тут

Албанія – Іспанія – 0:1

Гол: Ферран Торрес, 13.

24 червня. Дюссельдорф. «Меркур Шпіль-Арена».

Триразові чемпіони Європи грали другим складом і грали в своє задоволення, у той час як албанцям для продовження боротьби було конче треба вигравати. 

Переможець групи відзначився швидким голом, який став єдиним у грі – Ферран Торрес реалізував вихід сам на сам після розрізної передачі Ольмо.

Суперник «червоної фурії» в 1/8 фіналу визначиться за два дні. Це буде одна з чотирьох (або трьох, якщо до плей-оф вийдуть не один, а два опоненти іспанців у групі) команд, що посяде третю сходинку в своєму квартеті.  

Албанці залишають чемпіонат Європи.

  • Збірна України свій матч третього туру проведе проти команди Бельгії у середу, 26 червня. Гра розпочнеться о 19:00. 
  • Для виходу з групи підопічним Сергія Реброва необхідно перемагати. В іншому випадку все буде залежати від результату паралельної гри, в якій Словаччина зустрінеться з Румунією. Більше подробиць – в нашому матеріалі на цю тему
  • Сьогодні в УАФ показали, чим снідають гравці збірної України під час Євро-2024.