Німеччина і Швейцарія – у плей-оф, Шотландія залишає Євро-2024: сенсаційна розв’язка у групі «А»

Аватар Артем Войцеховський Артем Войцеховський
977
1 голос
Німеччина і Швейцарія – у плей-оф, Шотландія залишає Євро-2024: сенсаційна розв’язка у групі «А»
Дан Ндоє відкриває рахунок у матчі Швейцарія – Німеччина. Фото: УЄФА
Третій тур групового раунду континентальної першості розпочався заключними матчами у квартеті «А», де виступали команди Німеччини, Швейцарії, Шотландії та Угорщини.

Груповий етап чемпіонату Європи вийшов на фінішну пряму. Сьогодні були зіграні останні поєдинки у групі «А».

Швейцарія – Німеччина – 1:1

Голи: Ндоє, 28 – Фюллькруг, 90+2.

23 червня. Франкфурт. «Дойче Банк Парк».

Господарі турніру прогнозовано володіли ініціативою і навіть першими забили – гол Андріха було скасовано після перегляду VAR, який помітив фол Мусіали в попередньому епізоді.

Швейцарці, навпаки, відзначилися за всіма правилами. У контратаці на 28-й хвилині Ндоє у дотик замкнув простріл Фройлера.

Відігралися німці лише в компенсований час другого тайму, коли Фюллькруг головою вразив ворота після навісу Раума. Завдяки цьому голу Бундестім зберегла перше місце в групі, не пропустивши вперед Швейцарію.

У 1/8 фіналу Німеччина зіграє з другою командою групи «С» (Англія, Данія, Словенія або Сербія), а Швейцарія – з другою командою квартету «В» (Італія, Албанія або Хорватія).

Відео голів можна подивитися тут

Шотландія – Угорщина – 0:1

Гол: Чобот, 90+10.

23 червня. Штутгарт. «MHPArena».

Обом командам треба було грати на перемогу, проте діяли вони вкрай обережно. Наприкінці зустрічі британці мали забивати бодай гол, але, замість цього, за декілька секунд до фінального свистка пропустили болючу контратаку.

Зазначимо, що на 74-й хвилині угорський форвард Барнабаш Варга у зіткненні з шотландським воротарем Ангусом Ганном отримав серйозну травму голови. Нападника без свідомості доставили до лікарні.

Доля угорців вирішиться пізніше – до плей-оф вийдуть лише чотири найкращі з шести команд, що посядуть треті місця в своїх групах. 

Відео жахливого зіткнення можна подивитися тут

  • Збірна України свій матч третього туру проведе проти команди Бельгії у середу, 26 червня. Гра розпочнеться о 19:00. 
  • Для виходу з групи підопічним Сергія Реброва необхідно перемагати. В іншому випадку все буде залежати від результату паралельної гри, в якій Словаччина зустрінеться з Румунією.