Скандал УАФ-Колліна: асоціація футболу відреагувала на звинувачення у підробці підпису італійця

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
473
0 голосів
Скандал УАФ-Колліна: асоціація футболу відреагувала на звинувачення у підробці підпису італійця
УАФ, Будинок футболу. Фото: УАФ
УАФ заперечила факт фальсифікації платіжних документів відносно колишнього куратора комітету арбітрів П’єрлуїджі Колліни, зазначивши, що асоціація легально закривала перед італійцем борги.

Українська асоціація футболу відреагувала на інформацію в ЗМІ, згідно з якою в асоціації підробили підпис колишнього куратора комітету арбітрів П’єрлуїджі Колліни.

Згідно з пресрелізом, в УАФ виникла заборгованість перед італійцем, через що останній звернувся з позовом до суду швейцарського міста Ньйон.

«Підсумком його врегулювання стало виконання УАФ своїх боргових зобов’язань перед італійським рефері, про що, серед іншого, свідчать відповідні платіжні документи на особистий рахунок пана Колліни, зокрема й від 2017 року також».

В УАФ також прокоментували закиди щодо зв’язку виплат Колліні зі справою щодо розкрадання коштів на будівництво заводу зі штучного покриття:

«Зауважимо, що на час дострокового припинення співпраці з паном Колліною та виникнення перед ним боргових зобов’язань із боку УАФ кримінального провадження стосовно будівництва заводу з виробництва штучного футбольного покриття взагалі не існувало». 

Фінансовий документ, на який посилається УАФ. Фото: УАФ

Зазначається, що розставання з італійцем пройшло за буквою закону:

«Ані УАФ, ані будь-хто інший не в змозі підробити судові провадження швейцарських судів задля «легалізації» буцімто фінансових операцій. І така позиція обвинувачення руйнується низкою документальних підтверджень».

Наостанок у заяві, яка розміщена на сайті УАФ повідомляється, що детективи Національного антикорупційного бюро також ознайомлені з документацією відносно Колліни:

«Асоціація ще до початку кримінального провадження, у межах розслідування якого наразі представникам УАФ обрано запобіжні заходи, розпочала врегулювання спору з Колліною та зрештою сплатила всю заборгованість перед ним, а відповідні платіжні доручення були надані слідству, зокрема й детективам НАБУ». 

  • Нагадаємо, що над президентом УАФ Павелком та генсеком організації Запісоцьким ще з листопада 2022 року триває слідство у справі про розкрадання коштів на побудову заводу з виготовлення штучних полів.
  • Колліна працював в українському футболі з 2010-го по 2016 роки.