Артем Довбик: «Я опинився в Дніпрі завдяки Краснікову й продовжив контракт із клубом теж тому, що він тут був»

Аватар Андрій Піскун Андрій Піскун
2099
0 голосів
Артем Довбик: «Я опинився в Дніпрі завдяки Краснікову й продовжив контракт із клубом теж тому, що він тут був»
Довбик, Береза, Кучер, Красніков. Колаж: СЕ
Нападник Жирони Артем Довбик також відреагував у коментарі sport-express.ua на інтерв’ю Юрія Берези «УФ» ‒ ось його думка про співпрацю зі спортивним директором Євгеном Красніковим і головним тренером Олександром Кучером, а також минулий сезон Дніпра-1.

На сайті «Український футбол» вийшло розлоге інтерв’ю почесного президента СК Дніпро-1 Юрія Берези, де він, зокрема, виступив з різкою критикою тандему Красніков-Кучер, заявивши, що він в них від початку не вірив і не хотів їх призначати. Ми, звісно, звернулися за сторонами й до іншої сторони. Фігуранти бесіди не особливо хотіли відповідати, Красніков, зокрема, після свого короткого коментаря запропонував: «Краще розпитайте футболістів команди». 

Окрім коментарів Гуцуляка та Сарапія, нам вдалося поговорити з нападником Жирони та національної збірної України Артемом Довбиком. Спеціально для сайту sport-express.ua він погодився відповісти на три обрані питання щодо інтерв’ю Берези та минулого сезону Дніпра-1.

«Свого часу ще в Металіст і ФК Дніпро мене запрошував саме Красніков»

‒ Артеме, Юрій Береза жорстко висловився про Євгена Краснікова та Олександра Кучера. А насправді як з ними працювалося?

‒ Я можу говорити за себе. Так от, свого часу ще в ФК Дніпро я прийшов саме тому, що допомагав Мирону Маркевичу комплектувати команду саме Євген Красніков. Я знав його ще тоді, коли він не побоявся мене запросити із Черкас у Металіст і навіть запропонував відразу не в юнацький склад, а в U-21. Красніков для мене – дуже важлива людина, тому що він один із перших, хто повірив у мене, побачив перспективу. 

Тепер щодо Олександра Кучера. Я мав можливість попрацювати в Дніпрі-1 з різними – за стилем, баченням футболу, системою роботи – тренерами. Кучер – хороший фахівець, який багато дав і команді, і мені особисто. Завдяки роботі з Олександром Миколайовичем і його штабом, я побив власний рекорд результативності та привернув увагу зарубіжних клубів. Я чув багато хороших відгуків про те, як грав Дніпро-1. І я – не єдиний гравець, хто прогресував під керівництвом Кучера, вважаю, багато футболістів Дніпра-1 зараз варті уваги. 

Красніков і Кучер. Фото: Google

«Красніков і Кучер – основні винуватці того, що Дніпро-1 вийшов у єврокубки»

‒ Робота Краснікова – не така помітна для людей зі сторони. Погодитеся з твердженням, що він із Кучером – основні винуватці вильоту Дніпра-1 з єврокубків?

‒ Звичайно, ні. Вони – основні винуватці того, що Дніпро-1 вийшов у єврокубки! Ми опинилися в важкій ситуації з початком великої війни. Багато гравців пішло. Щоб швидко зібрати оновлену команду та компенсувати втрати, вони вдвох багато зробили. Ми ж це бачили, ми розуміли, що для нашої команди означали ті ж Джурашек, Ігнатенко, Чуже, Дубінчак, Кожокару. Вони пішли – і замінити їх швидко було досягненням.

Вважаю, вони [Красніков і Кучер] привели дуже якісних футболістів, таких, як Бланко, Амаш і Пеглоу. Навпаки, для нас було дивно, що такі гравці погодилися приїхати грати в Україну під час війни. 

«Я перепідписав контракт із Дніпром-1 не в останню чергу тому, що Красніков був у клубі»

‒ Ви в недавньому інтерв’ю сайту «Спорт-Експрес» говорили, що вдячні Дніпру-1 і пролонгували контракт із клубом, щоб він отримав за вас гідні гроші. 

‒ До речі, я перепідписав контракт не в останню чергу тому, що Красніков був у клубі. Я вже говорив, що давно з ним знайомий. Він обіцяв мені, що допоможе пройти сезон із хорошими результатами, ще покращити мій профайл і в підсумку перейти в одну із топ-5 ліг Європи. Все це виконано до останнього слова. 

Я став найкращим бомбардиром чемпіонату України, отримав контракт у Ла-Лізі, і весь цей час зі сторони Краснікова та Кучера була тільки підтримка – хороші поради, допомога в підготовці та розборі гри.