Кар’єра Коноплянки могла скластися інакше: тренер розповів, як зірвався перехід гравця в Динамо

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
1187
0 голосів
Кар’єра Коноплянки могла скластися інакше: тренер розповів, як зірвався перехід гравця в Динамо
Євген Коноплянка. Фото: Google
Колишній тренер ДЮФШ Динамо імені Валерія Лобановського Сергій Величко розповів, що кар’єра колишнього хавбека Дніпра та Шахтаря Євгена Коноплянки, могла скластися за зовсім іншим сценарієм.

Виявляється, що один з найкращих півзахисників України часів незалежності, ексгравець Дніпра, іспанської Севільї, донецького Шахтаря та ще кількох клубів, Євген Коноплянка на початку своєї кар’єри міг одягнути футболку київського Динамо.

Про цікавий та маловідомий факт з біографії Коноплянки розповів колишній тренер ДЮФШ Динамо імені Валерія Лобановського Сергій Величко.

«Він був у Юрія Кевлича в кіровоградському Олімпіку. Ми тоді їздили на турнір в Олександрію з командою 1990-го року народження, де й помітили Коноплянку.

Я ставив на нього одного по троє гравців, казав: «Уважно, цей може втекти та забити». Дуже хороший гравець вже тоді був: швидкість, удар, бачення поля».

Виявляється, на фоні одноліток Коноплянка виділявся не просто так.

«Я запросив до Динамо, але батьки не захотіли йти. Вони сказали, що збираються у Москву, чи то в Спартак, чи ще кудись… 

Пройшов час і він опинився у заявці Дніпра, то я побачив, що він насправді не 90-го року народження (Євген народився у 1989 році – прим. «СЕ»). Тоді я й зрозумів, чому насправді його батьки відмовилися», – розповів Величко в інтерв’ю «Спорт Експрес».

  • Після підписання контракту з румунським ЧФР влітку цього року, Коноплянка вийшов на поле лише у двох поєдинках команди з Клужа, сумарно провівши на полі лише 19 хвилин.
  • Наразі ЧФР посідає перше місце у турнірній таблиці чемпіонату, маючи 16 очок після семи поєдинків.
  • Контракт Євгена Коноплянки з румунським ЧФР з Клужу розрахований до 2025 року.
  • Transfermarkt оцінює вартість Коноплянки у 500 тисяч євро.