«Дід Хасан» приїжджав на базу»: екстренер академії Динамо пригадав, як тренував онука кримінального авторитета

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
1021
0 голосів
«Дід Хасан» приїжджав на базу»: екстренер академії Динамо пригадав, як тренував онука кримінального авторитета
Сергій Величко (по центру) з вихованцями. Фото: Google
Колишній тренер ДЮФШ Динамо імені Валерія Лобановського Сергій Величко пригадав, що свого часу під його орудою пізнавав ази футболу хлопчина з дуже непростої родини.

Сергій Величко віддав роботі в структурі київського Динамо майже три десятиліття і за цей час перед його очима пройшли десятки сотень хлопчаків, як з простих родин, так і зіркових.

Величко тренував синів колишніх зірок Динамо, зокрема Олега Гусєва та Олега Саленка і … онука кримінального авторитета!

«В мене дуже багато дітей тренувалося різного віку та різного «рангу». У свій час в мене займався навіть онук «Діда Хасана» (Аслан Рашидович Усоян, впливовий грузинсько-російський кримінальний авторитет – прим. «СЕ») Омар Фароян. 

Я не ставив його на серйозні матчі та казав: «Омаріку, якщо буде рахунок 3:0 – я тебе випускаю, але якщо важка гра і 1:0, то пробач». Він не ображався».

Але, не все і завжди в роботі з онуком впливової людини зі світу криміналу було гладко.

«Якось «Дід Хасан» приїжджав на базу на Нивках та казав мені, що я йому замість тата, я відповідав: «Розумію, але буду ставити його лише тоді, коли дозволятиме результат», він з розумінням ставився та говорив, що мені вирішувати. 

Намагався з усіх ситуацій виходити дипломатично, адже були нюанси, коли доводилося розбиратися директору, мені погрожували», – розповів Величко в інтерв’ю «Спорт Експрес».

  • Жодного офіційного матчу за голову команду київського Динамо Омар Фароян не зіграв.