Шахтарю в останній момент не дали заробити на трансфері півзахисника: «гірників» підставив закордонний клуб

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
241
2 голоси
Шахтарю в останній момент не дали заробити на трансфері півзахисника: «гірників» підставив закордонний клуб
Майкон. Фото: ФК Шахтар
Орендований в Шахтаря 26-річний бразильський центральний півзахисник Корінтіанса Майкон відмовився від повноцінного трансферу у Фламенго, чим завадив «гірникам» непогано заробити.

Хавбек Корінтіанса Майкон не захотів переходити до Фламенго, чим не дозволив Шахтарю, який володіє правами на нього, заробити на трансфері.

Раніше видання Todomercadoweb повідомляло, що Фламенго готовий сплатити за гравця шість мільйонів євро. Колеги з O TV Foco передбачали, що менеджмент Шахтаря скоріше за все погодиться на пропозицію.

Однак, за даними SBT, сам Майкон вирішив залишитися в рідному Корінтіансі навіть попри те, що клуб має перед ним 11-місячний борг за використання його іміджевих прав.

Керівництво бразильського змогло переконати його, представивши представлений фінансовий план погашення заборгованості.

Однак, як повідомляє джерело, Фламенго не полишає планів поборотися за Майкона влітку. Зимове трансферне вікно у Бразилії добігає кінця 7 березня.

  • Майкон перейшов до Шахтаря саме з Корінтіанса влітку 2018 року за 6,6 мільйона євро. Він провів 98 матчів, у яких забив вісім голів та оформив дев’ять асистів;
  • Після початку повномасштабного вторгнення Майкон призупинив контракт із Шахтарем, скориставшись правилом ФІФА, та у квітні 2022 року приєднався на правах оренди до Корінтіанса;
  • В цьому році на рахунку Майкона два голи та два асисти в 11 матчах;
  • Орендна угода футболіста із клубом спливає 31 рудня 2024 року, а контракт із Шахтарем – 31 грудня 2026 року. Трансфермаркт оцінює хавбека у п’ять мільйонів євро;
  • Повідомлялося, що Шахтар отримає 500 тисяч євро за продовження оренди Майкона Корінтіансом.