«Чисті подонки‎»: Котельник назвав імена винних, у тому, що Сосновський не їде на Олімпіаду зі збірною боксерів

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
11217
14 голосів
«Чисті подонки‎»: Котельник назвав імена винних, у тому, що Сосновський не їде на Олімпіаду зі збірною боксерів
Колаж: Спорт-Експрес
Чемпіон світу за версією WBA у першій середній вазі (2005-2009 ) українець Андрій Котельник в ексклюзивному інтерв’ю для сайту Sport-express.ua відреагував на новину, що головний тренер збірної України з боксу Дмитро Сосновський не поїде з командою на Олімпіаду-2024 у Парижі.

Вчора боксерський світ України сколихнула новина про те, що наставник збірної України з боксу Дмитро Сосновський не поїде зі своїми підопічними на ОІ-2024 у Парижі через відсутність акредитації.

Редактор Sport-express.ua Євгеній Чепур поспілкувався щодо цієї резонансної події з Андрієм Котельником , який балотувався на посаду президента Федерації боксу України та розуміється на «‎внутрішній кухні» вітчизняного боксу.

«Збірна України з футболу може їхати на чемпіонат світу чи Європи без головного тренера?‎»

– Андрію Миколайовичу, сьогодні прочитав новину, яка мене шокувала. Як так сталося, що головний тренер збірної України Дмитро Сосновський не їде на Олімпіаду у Париж?

– Тут треба спитати тих діячів, які керують українським боксом. Принаймні вдають, що хочуть керувати.

– Як ви бачите цю ситуацію?

– Я бачу так, що це приниження для українського боксу. Ось, що вони роблять! Ільченко, який себе самовільно обрав президентом, адже немає кворуму, більшості, і зараз вони «скидують‎» там, що лімітована кількість людей, які мають отримати акредитацію. Хай подивляться на інші види спорту. Люди, що розуміються у спорті, вони все розуміють щодо цієї ситуації.  

– Чи є шанс виправити якось ситуацію?

– Ви ж бачите, вони все це приховували. Це подання ФБУ у національний олімпійський комітет. Федерація подала тих людей і все. А Сосновського навіть ніхто не подавав. Вони брешуть, обдурюють простих людей, які про бокс читають з новин. А люди, які у боксі, то вони в курсі. Ми все знаємо, що вони роблять. Вони там розповідають, який страшний Володимир Степанович (Продівус, – прим. Є.Ч.), що вони прийшли і будуть щось будувати. Що вони хочуть будувати з таким відношенням? Сьогодні Сосновський перед Міністерством молоді та спорту відчитується за результат боксу. У них хто буде відповідати за це? Ільченко чи Манчак? Мені цікаво.

– Була інформація, що у ФБУ, начебто, намагалися вирішити це питання. 

– Та вони брешуть! Місця для одного тренера не знайшли? Та про що ви говорите. Збірна України з футболу може їхати на чемпіонат світу чи Європи без головного тренера? Поїде там, образно кажучи, тренер з Руху, Динамо (Київ) чи іншої команди. Може таке бути?

Сьогодні українським боксом керують люди, які взагалі не розуміються на боксерських процесах. Чим вони можуть керувати? У них взагалі спортивних принципів не існує, вони ніколи не вдягали спортивну форму і тим більше не стояли у ринзі. Цим людям робота тих, хто виховує спортсменів, до одного місця. Їм важливі власні інтереси. 

А чого вони їдуть у Париж? Яка їх функція там? Сфотографуватися? Хай вони не їдуть, а тренер їде. 

Дмитра Дмитровича (Сосновського, – прим. Є.Ч.), коли просили, щоб він очолив збірну, то сказав, що до Олімпійських ігор збере команду, а потім піде відпочивати. Все. Він не хотів цим займатися. Він послухав Шевченка чи Ільченка, які переконували, що крім нього це ніхто не потягне. А тепер вони ноги об нього «‎повитирали». Людина честю, совістю і здоров’ям своїм служила українському боксу, віддала все, а вони його взяли і старшого чоловіка залишили «‎за бортом». Це відношення теперішнього ФБУ, який так себе називає, самозванці ті.

«‎Шевченко привів тих людей, які розвалюють сьогодні український бокс»

– Спілкувалися про цю ситуацію з Сосновським? Як він відреагував?

– Він сказав, що вони йому пропонували, що, якщо йому не дадуть акредитації, то вони йому готель знімуть. Але вони ж розуміли, що Дмитро Дмитрович на це не погодиться. Чисті подонки. Це конкретно вказівка Ільченка та Манчака Сосновському не їхати. 

Я знаю зсередини цю всю ситуацію, тому що Котельник балотувався на посаду президента ФБУ і розбалансував їхню ситуацію. Оце я точно можу сказати.

Але при чому тут Сосновський? Він виконує свою роботу. Котельник має свою позицію та відношення до того, що відбувається. Він і говорить, а Сосновський виконує свою роботу. Я його нічого не просив щось робити. Я рухаюсь у своєму напрямку, а вони використовують ось такі маніпуляції і беруть, і так з людьми поступають.

– Чи продовжить Сосновський після цієї ситуації тренувати нашу збірну?

– Сосновський продовжить працювати до кінця року, а потім він іде відпочивати. Йому більше цього не треба. Він домовлявся з Кирилом Шевченком, який не впорався зі своїми функціями, що їх йому вся Україна довірила у цей непростий час для країни. А він, як показав час, слабенький, не потягнув це все. Склав повноваження і привів тих людей, які розвалюють сьогодні український бокс.

***

Ми спробували зв’язатися з ФБУ, але вказаний на офіційних ресурсах телефон мовчав.