Бій Ломаченко - Берінчик: експерти оцінили ймовірність поєдинку чемпіонів, проаналізувавши їх шанси на перемогу

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
1359
8 голосів
Бій Ломаченко - Берінчик: експерти оцінили ймовірність поєдинку чемпіонів, проаналізувавши їх шанси на перемогу
Денис Берінчик та Василь Ломаченко. Колаж: Sport-express.ua
Відомі українські тренери В’ячеслав Сенченко та Леонід Лоївський, а також зірки боксу Сергій Богачук і Владислав Сіренко в ексклюзивному інтерв’ю для сайту Sport-express.ua поділилися думками щодо бою Василь Ломаченко – Денис Берінчик.

У травні український бокс отримав відразу трьох чемпіонів світу: 

Якщо Усика чекає, скоріш за все, реванш з британцем, то Ломаченко та Берінчик будуть планувати об’єднання титулів у легкій вазі. Саме тому постає питання, а чи реальний бій між Василем та Денисом і які шанси у боксерів на успіх?

Враховуючи битви українських бійців в аматорському боксі, то фаворит очевидний – Ломаченко.

Бої Ломаченко – Берінчик у любительському боксі

  • чемпіонат України у 2009 році – перемога Ломаченка
  • Кубок Мангера 2010 – тріумф Ломаченка (17:7)

Після цих поєдинків на Берінчика звернув увагу тренер і батько Василя Анатолій Миколайович Ломаченко. Так Денис на довгий час став спаринг-партнером для Ломаченка.

Сам же Денис неодноразово зізнавався, що постійно програвав Василю у спарингах та боях, але любительський бокс – це зовсім інша історія. Як пройде їх поєдинок у професіоналах? Чи можливий він? Наскільки він пріоритетний для обох боксерів? Чи під силу Берінчику та Ломаченку об’єднати титули у легкій вазі?

Ці та інші питання редактор сайту Sport-express.ua Євгеній Чепур задав відомим тренерам та зіркам боксу:

  • Владиславу СІРЕНКУ (непереможний український суперважковаговик)
  • Сергію БОГАЧУКУ («тимчасовий‎» чемпіон світу у першому середньому дивізіоні за версією WBC)
  • В’ячеславу СЕНЧЕНКУ (чемпіон світу в 2009-12 роках за версією WBA у першій напівсередній вазі)
  • Леоніду ЛОЇВСЬКОМУ (колишній головний тренер збірної України з боксу та «Українських отаманів»

«‎Бій Ломаченка та Берінчика? Якщо буде цікава фінансова сторона обом боксерам, то чому ні?»

– Яка вірогідність, що поєдинок Ломаченко – Берінчик  організують?

СІРЕНКО: Напевно, це більше питання до їхніх промоутерів, чи цікаво буде організувати такий поєдинок. Якщо з цього буде попит, то бій організують. Кожен з бійців стоїть на шляху до абсолютного чемпіонства. Щоб отримати цей титул, доведеться зустрітися у ринзі.

Владислав Сіренко. Фото: Google

БОГАЧУК: Я не думаю, що організують. Там є ще купа боксерів, з якими їм будуть влаштовувати бої. Кому цей поєдинок цікавий тут, у США? Бої треба розкручувати, щоб на них заробляти. Ломаченка тут знають і їм цікаво з Джервонтою, наприклад, зробити його бій. Це грошовий поєдинок, а організувати бій двох українців в Америці… Їм цікаво, щоб на бої приходили люди. На Ломаченка вони приходять, аот бій Ломаченко – Берінчик доведеться дуже сильно розкручувати, тільки так.

СЕНЧЕНКО: Якщо фінансова сторона буде цікавою обом боксерам, то чому ні? Всі хочуть об’єднувати титули. У Ломаченка була мрія це зробити і він вважає, що має бути один чемпіон. Тому вважаю, що він буде за. Тут вже залежить від промоутерів, але думаю, що там не виникне питань, адже у Василя Top Rank, у Берінчика – К2 та Френк Воррен, а вони співпрацюють з Top Rank. 

Хоча, можливо, що вони розіграють по-іншому. Шакур Стівенсон (боксер Top Rank, – прим. Є.Ч.) зустрінеться з Ломаченком чи Берінчиком. У Top Rank казали, що з Василем. А Джервонта Девіс, наприклад, проведе бій з Берінчиком. Потім хтось буде володіти вже двома поясами і можуть організувати бій за абсолюта. 

Думаю, скоріш за все, будуть об’єднувати.

ЛОЇВСЬКИЙ: В першу чергу, Україну потрібно поздоровити, що, завдяки ЗСУ, хлопці боксують та прославляють нашу країну і в нас відразу три чемпіони – Ломаченко, Усик, Берінчик та ще й «тимчасовий‎» – Богачук. 

Ймовірність бою Ломаченка та Берінчика? Для мене – це нуль відсотків (сміється, – прим. Є.Ч.), тому що важлива фінансова сторона і для телебачення на Заході цей поєдинок буде нецікавий. 

– Коли боксери можуть зустрітися у ринзі?

СІРЕНКО: Я не дуже вірю, що такий поєдинок взагалі організують. Але все може бути. Навіть можливо, що такий бій буде наступним для кожного з боксерів. Хто знає.

БОГАЧУК: Не думаю, що вони зустрінуться все ж.

Денис Берінчик та Василь Ломаченко. Фото: Google

СЕНЧЕНКО: Не раніше, ніж через півроку. Стільки часу пройде, щоб домовитися. 

ЛОЇВСЬКИЙ: Коли вони домовляться (сміється, – прим. Є.Ч.).

«Берінчик буде йти до кінця і битися до останньої краплі крові»

– Наскільки цей бій буде важливим для кожного з боксерів?

СІРЕНКО: Це бій за об’єднання титулів і цей поєдинок дуже важливий для кожного з них. Мега-важливо.

БОГАЧУК: Думаю, що для Берінчика цей бій буде більш важливим, щоб показати себе, проявити з Ломаченком найкращі якості.

СЕНЧЕНКО: Думаю, що для кожного, адже це об’єднавчий чемпіонський бій за два пояси. Це мрія для кожного боксера. Ломаченко завжди про це мріяв і спочатку кар’єри про це казав.

ЛОЇВСЬКИЙ: Більш важливим він буде для Ломаченка, адже є можливість виграти ще один пояс. Він неодноразово казав, що мріє про це. Хоча й для Берінчика ця сутичка важлива. Складне питання.

– Які козирі Берінчик може протипоставити Ломаченку?

СІРЕНКО: Складно відповісти на це питання. Останній бій Ломаченка був дуже показовим і яскравим. Тому, правда, не знаю. Але Берінчик – вольовий боєць, який буде йти до кінця і битися до останньої краплі крові.

БОГАЧУК: Основний його козир – це те, що він незручний. У нього незручний стиль, під який важко підстроїтися. Не знаю, як буде у Ломаченка з ним, адже Василь його знає та багато спарингував, коли був у збірній. Тому, можливо, що йому буде легше підстроїтися.

Сергій Богачук. Фото: Google

СЕНЧЕНКО: Вони добре один одного знають. Якщо боксери, які ніколи не боксували з Ломаченком, не знають, що на них очікує, яка робота буде в ринзі, то Берінчик це знає. Денису відома і психологія Василя, і фізичний стан, і технічний. Для Берінчика це не буде щось нове, він знає, що Ломаченко буде робити. Тому, можливо, йому під цей бій буде легше налаштуватися.

ЛОЇВСЬКИЙ: Він вольовий, незручний, з характером, встигає усюди.

«‎Якщо обидва будуть на піку, то це буде конкурентний, цікавий поєдинок для всіх»

– Які у Ломаченка переваги над Берінчиком?

СІРЕНКО: Ломаченко – це дуже технічний майстер своєї справи. Але у них такі різні стилі… Думаю, що за цим поєдинком буде цікаво спостерігати.

БОГАЧУК: Такі, як і зі всіма. Василь – нестандартний, дуже талановитий боксер і при цьому фізично витривалий. Ломаченко – це Ломаченко.

СЕНЧЕНКО: Вони зустрічалися в аматорах і тоді Ломаченко перемагав. Він також знає, як готуватися під Берінчика. Тут буде залежати від того, у якій формі вони підійдуть до бою. Якщо обидва будуть на піку, то це буде цікавий поєдинок для всіх, конкурентний.

ЛОЇВСЬКИЙ: Він один з найкращих боксерів сучасності. Надзвичайно технічний та з високим боксерським IQ.

– Чи стане для Василя цей бій пріоритетом на найближчий час?

СІРЕНКО: Не думаю, що він буде пріоритетним. Питання, наскільки цей бій буде цікавим для фанатів боксу не тільки України, а й в усьому світі. Якщо він буде цікавим, то його організують. Промоутери більше налаштовані отримати гроші, заробити на цьому. Якщо поєдинок не вигідний з фінансової точки зору, то його не проводитимуть.

БОГАЧУК: Думаю, що ні. Йому більш цікаві грошові бої. Чув, що вони хочуть розкрутити бій із Джервонтою. У Ломаченка залишилося не так багато часу. У нього є декілька боїв і за ці поєдинки йому треба заробити грошей, щоб вистачило, коли він завершить кар’єру, на життя. Ось і все. Він це розуміє, тому його команда буде робити бої, які принесуть гроші. Це те, що їм потрібно.

СЕНЧЕНКО: Для Василя головне – це об’єднавчі поєдинки. Для нього не важливо з ким битися, Берінчиком чи Шакуром, Девісом. Це для нього пріоритет – стати абсолютом.

В’ячеслав Сенченко. Фото: Google

ЛОЇВСЬКИЙ: Тут важливо їхнє бачення ситуації. Але з іншої сторони ми пам’ятаємо, що свого часу Нужненко боксував з Сенченком за званням чемпіона світу. Тоді мало уваги було з боку Заходу. 

«‎Берінчик – нестандартний і може дати бій кому завгодно»

– Берінчик взагалі може об’єднати титули у легкій вазі? Які шанси у нього проти Джервонти Девіса та Шакура Стівенсона, наприклад?

СІРЕНКО: Шанси є завжди, але інколи їх більше або менше. Не візьмусь коментувати, які шанси у Берінчика у ринзі проти цих бійців, але я у будь-якому випадку впевнений, що, коли Денис вийде в ринг з боксерами такого ґатунку, то він зробить все, щоб себе показати, продемонструвати яскравий і вольовий бокс. І, можливо, що до цього ці бійці будуть не готові.

БОГАЧУК: Тут не можна говорити так, бо Берінчик нестандартний і він може дати бій кому завгодно. Він своєю манерою створить кожному проблеми. Шанси є завжди. Я не очікував, що йому віддадуть перемогу над Емануелем Наварретою, бо на виїзді та з місцевим суперником такі поєдинки треба вигравати явно. І те, що в такому бою віддали перемогу Денису… Мене це приємно здивувало, що таке ще буває, коли на виїзді можуть віддати бій. 

СЕНЧЕНКО: Важко сказати. Шакур та Девіс – це інший рівень, ніж Наваррете. Це топ-боксери. У них інший стиль, інша ударна якість, швидкість, зовсім інший бокс. Якщо б я бачив Дениса у ринзі з бійцями такого рівня, то можна було б сказати, чи є чи немає шансів. Однозначно, що буде важко. Він буде андердогом у цих поєдинках.

Так, він і з Наварретою був аутсайдером, але я до бою казав, що у нього досить непогані шанси на успіх. Так воно і сталося. А ось з Шпакуром та Джервонтою буде дуже важко.

Денис Берінчик та Василь Ломаченко. Фото: Google 

ЛОЇВСЬКИЙ: Думаю, що шанси є. Берінчик – молодець і в останньому поєдинку виграв на ринзі суперника, так скажемо, у боксера дуже хорошого рівня. Напевно, це був найскладніший суперник у його кар’єрі. Денис гідно провів бій та заслужив перемогу.

– Чи взагалі реально, що такий бій можуть провести в Україні? У бомбосховищі, наприклад. Футбольні матчі та інші спортивні події проводять же.

СІРЕНКО: Не думаю, що це зараз буде можливо. Знову ж таки, питання фінансових моментів. Усі ці бої коштують великих грошей і, якщо знайдеться якийсь меценат, хто захоче провести цей бій зараз в Україні, то все можливо. Але, я думаю, що це у будь-якому випадку не на часі. 

БОГАЧУК: Нереально. Це небезпечно і нікому не буде цікаво. Це великий бізнес, де розкручують та шукають, де заробити максимум грошей. Якщо проводити у бомбосховищі, то не думаю, що туди багато хто поїде з інших країн світу. Є фанати, які готові платити, але, якщо їм скажуть їхати в Україну в бомбосховище, щоб вони там сиділи і лякалися, то вони не поїдуть. Просто не будуть ризикувати життям. Це неможливо, я думаю.

Якщо їм дадуть по десять мільйонів? Вони згодяться боксувати, але ці гроші потрібно на чомусь заробити. Фінанси приносить телебачення, квитки та фанати. Хай буде ТВ, але воно не принесе стільки грошей. Тут можна фантазувати, але такі гроші ніхто не дасть і їх на цьому поєдинку не заробити. І ніхто сьогодні не поїде в Україну, всі розуміють, що це небезпечно. Життя важливіше, яким би цікавим бій не був.

СЕНЧЕНКО: Поки йде війна, це нереально.

ЛОЇВСЬКИЙ: У принципі, реально, якщо вони погодяться на такі умови (сміється, прим. Є.Ч.).

Леонід Лоївський. Фото: Google

– Ваш прогноз. Хто переможе, якщо бій організують?

СІРЕНКО: Переможе дружба. Тяжко коментувати. Напевне, я б не дуже хотів, щоб такий бій стався, тому що двоє українців мають битися за титул. У світі багато боксерів, з якими можна ділити ринг. Я більше б хотів, щоб хтось із них бився з Шакуром, а інший – із Девісом. І щоб вони обидва перемогли, а потім в Україні провели бій за абсолютного чемпіона. Це був би крутий варіант.

БОГАЧУК: Думаю, що Ломаченко. Так, Берінчик незручний, але Василь був із ним у збірній і там був Анатолій Миколайович. Вони бачили Дениса, боксували з ним, знають, як під нього підлаштуватися і який ключик підібрати. За рахунок цього вони можуть його перемогти.

СЕНЧЕНКО: Якби мене спитали на початку їх кар’єри, то я би сказав, що Ломаченко, звісно, переможе, 100%. Зараз я не буду таким упевненим. Але все ж Василь для мене топ-боєць, найкращий в світі, незважаючи на вагову категорію. Це дуже розумний та технічний боксер. Тому все ж трішки фаворит для мене Василь, але не виключаю, що Берінчик дасть конкурентний бій.

ЛОЇВСЬКИЙ: Нічия (сміється, – прим. Є.Ч.). Я б підняв руку обом. Вони обидва заслуговують перемоги.