Чи є шанс побачити бій Ломаченко - Берінчик? Ексчемпіони світу вважають – так, але за однієї умови

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
3320
2 голоси
Чи є шанс побачити бій Ломаченко - Берінчик? Ексчемпіони світу вважають – так, але за однієї умови
Денис Берінчик і Василь Ломаченко. Фото: Google
Колишні українські чемпіони світу Андрій Котельник та В’ячеслав Сенченко поділилися думками про майбутній титульний поєдинок Дениса Берінчика з Емануелем Наваррете, згадавши Василя Ломаченка.

Україна може отримати ще одного чемпіона світу, а Василь Ломаченко – суперника на шляху до світової корони легкого дивізіону. Все тому, що Денис Берінчик отримав право поборотися за пояс за версією WBO з Емануелем Наваррете.

Які перспективи у Дениса Берінчика у разі перемоги/поразки? Чи до снаги йому побити міцного мексиканця? Чому Шакур Стівенсон завершив кар’єру через поєдинок українця? Чи побачимо ми бій з Василем Ломаченком? Яка роль Френка Воррена у команді Дениса? Чи був ризик битися з Артемом Лобовим на голих кулаках?

Ці та інші питання редактор сайту Sport-express.ua Євгеній Чепур задав колишнім чемпіонам світу:

  • Андрію Котельнику
  • В’ячеславу Сенченку

«Стівенсон таким чином привертає до себе увагу, щоб телебачення більше платило»

– У WBO санкціонували титульний бій у легкій вазі Дениса Берінчика з Емануелем Наваррете. Які шанси у нашого бійця на успіх?

Котельник: Шанси у всіх є завжди, незважаючи на те, якого він рівня спортсмен.

Сенченко: Це буде конкурентний бій, у якому шанси будуть, я вважаю, 50 на 50. 

– Чемпіон світу в трьох вагових категоріях американець Шакур Стівенсон, коли дізнався про майбутній поєдинок Берінчика, доволі жорстко висловився на цю тему, а потім взагалі заявив, що завершує кар’єру у 26 років. Можете пояснити його поведінку?

Котельник: Я думаю, що він повернеться. Теофімо Лопес теж казав, що завершив кар’єру, а потім повернувся. Вони так розказують, щоб потім більше платило телебачення. Таким чином привертають до себе увагу.

Андрій Котельник. Фото: Google

Сенченко: Його можна зрозуміти, він хоче стати абсолютними чемпіоном світу і для цього все є. Стівенсон – дійсно дуже крутий боксер. Вважаю, найсильніший у цій ваговій категорії. Тому, звичайно, він хотів зібрати титули і наступний бій боксувати, мабуть, за пояс WBO. Напевно, розраховував, що буде два титули, а потім IBF залишався і WBA. Думаю, що він впав у якийсь розпач, тому що його команда не змогла організувати бій.

«Бокс – це не тільки спорт, а й бізнес та великі гроші, а Денис невідомий в Америці»

– Наваррете – суперник серйозний, але це не розкручене ім’я легкої ваги. Йому далеко до такої слави, як у зірок дивізіону. Чому Денис досі не провів боїв з бійцями рівня Девіна Хейні, Джорджа Камбососа і т.д.?

Котельник: Це вже треба питати у його промоутера чи менеджера. Напевно, не було можливості.

Сенченко: Не так просто провести бій з Шакуром Стівенсоном, Девіном Хейні чи з Гарсією, Девісом. Це топ-боксери, які боксують з відомими бійцями. Не треба забувати, що бокс – це не тільки спорт, а й бізнес та великі гроші. Девіс та Берінчик за свій бій не зможуть заробити багато грошей, бо українець не виступав в США та невідомий місцевій публіці. Тому такий поєдинок нецікавий великим промоутерам. Ну і не просто домовитися з топ-боксером. 

В’ячеслав Сенченко. Фото: Google

– Які перспективи у Берінчика в разі перемоги або поразки у цьому бою?

Котельник: Зараз зарано говорити про перспективи. Я не знаю його плани стосовно термінів виступів у майбутньому та того, у які він буде формі. Важко щось конкретне сказати. Залежить від того, як він підготується та проведе бій.

Сенченко: Якщо Денис пройде Наваррете, все буде простіше. Берінчик, хоч і незнайомий в Америці, але в нього буде титул, за який хочуть сперечатися зірки дивізіону. Тому, коли отримає пояс, то домовлятися стане значно легше.

В разі поразки важко щось сказати. Можливо, Денис проведе ще декілька боїв, а може й завершить кар’єру. Берінчику ж не 18 років, він досвідчений боксер, довго у спорті. Думаю, що зараз це найголовніший бій у його житті. 

Перемога приведе його до топ-боксерів, а якщо програє, то може задуматися про кінець кар’єри.

«Поєдинок Ломаченка та Берінчика? Цей бій може бути реальним»

– У кінці січня, 25-го числа, масажист Берінчика Владислав Трощенко в інстаграмі опублікував фото, що дає зрозуміти – Денис в Іспанії та розпочинає підготовку. Це оптимальний час на збір, адже бій буде у квітні-травні?

Котельник: Так, часу достатньо, щоб підготуватися. До того ж він у серпні проводив бій (переміг Ентоні Їгіту, – прим. Є.Ч.).

Сенченко: Так, звичайно. Боксер, який знаходиться у більш-менш нормальній формі, та має дату на бій, готується 6-8 тижнів. Те, що Денис вийде у своїй найкращій формі, безсумнівно. Він не бере бій за місяць, а два-три місяці – цього часу достатньо.

Вихід в ринг Берінчика. Фото: Google

– У легкому дивізіоні представлений ще й Василь Ломаченко. Чи ймовірний його бій з Берінчиком?

Котельник: Думаю, що ні. Ломаченко буде боксувати тільки з чемпіонами світу та знову хоче титул. Двом українцям боксувати між собою – це ж нелогічно.

Сенченко: Все можливо. Лома зараз буде боксувати за титул за версією IBF з Камбососом. Сподіваюся, що він переможе. Якщо Денис виграє, то побачити поєдинок з Ломаченком більше шансів. Василь мріє стати абсолютним чемпіоном і тут може зробити перший крок, зустрівшись з Денисом. За такий бій простіше домовитися, бо це двоє українців і промоутерам легше організувати такий поєдинок. Тому вважаю, що цей бій може бути реальним.

«Ломаченко більш майстровитий»

– Якби бій Ломаченко – Берінчик відбувався, то хто б переміг?

Котельник: Я би відповів, якби цей бій відбувся, а так не хочу ображати когось з боксерів. Вони обидва з України, спілкуються. Дружать, в одній команді виступали («Українські отамани», – прим. Є.Ч.). Чого я буду когось ображати? Просто цього бою, ймовірно, що ніколи не буде.

Сенченко: Обидва – достатньо досвідчені боксери, немолоді бійці. Рівень Ломаченка та його опозиції вищий і сильніший. Ми його бачили з багатьма топ-боксерами, а шанси Дениса зможемо оцінювати лише після Наваррети. Зараз важко сказати. На мою думку, Ломаченко більш майстровитий, але подивимося. Цей бій, якщо й відбудеться, то не раніше, ніж у кінці року. 

Берінчик - Наваррете. Колаж: Google

– У грудні 2022 року Денис здолав Івана Менді та тепер співпрацює з Френком Ворреном. Це правильний крок у його кар’єрі?

Котельник: Це крок до хороших боїв. Воррен може швидше організувати бій за титул чемпіона світу, бо у нього більше можливостей та потужносте, ніж є у промоутера Берінчика.

Сенченко: Так, але вирішив не один Денис. В нього є промоутерський контракт з Олександром Красюком. Я так розумію, що це двостороння угода – він продовжує роботу з Красюком, а Воррен запропонував якісь умови, які сподобалися його команді. Тому сказати, що суто один Воррен займається організацією, не можна. Цей бій – більше заслуга Красюка, його робота.

«Угода з Ворреном – це рішення команди К2»

– Воррен – це топ-промоутер, але чому на Дениса звернули увагу тільки зараз, коли йому 35 років, хоча він іде без поразок стільки часу? 

Котельник: Я думаю, що, скоріше за все, співпраця команди Берінчика з Ворреном почалася, бо в Україні такого рівня бої зараз не провести, ніхто не приїде. Організація коштує грошей. Також боксеру треба давати поєдинки, це ж його робота, заробіток, адже кар’єра спортсмена не така довга. Такі обставини склалися і, напевно, підписали угоду.

Тяжко коментувати. Ці питання потрібно задавати Олександру Красюку. А я можу сказати лише свою точку зору.

Сенченко: Справа в тому, що у Берінчика контракт з К2. Який сенс звернути увагу на чужого бійця? Угода з Ворреном – це, мабуть, рішення команди К2. Можливо, що їм зараз важко фінансово вивести Дениса на великий бій. У британця шансів більше, грошей більше. Йому легше вибити класний поєдинок. 

Зараз у них будуть торги і може втручатися Воррен, виграти торги та організувати зустріч у Європі, Англії, наприклад. Це так працює.

Берінчик з Усиком та командою. Фото: Instagram

– Якщо вже заговорили про вік Берінчика, то скільки йому часу залишилося виступати на високому рівні?

Котельник: Все залежить від його фізичного стану і того, скільки йому дозволить здоров’я. Якщо він відчуває в собі сили, то чому б не виступати? Кожен спортсмен відчуває, коли приходить кінець. Навіть великим боксерам доводиться йти. Всьому приходить кінець. 

От Ломаченку 35 років, а в якій він відмінній формі боксував з Девіном Хейні, хоча той набагато молодший.

Сенченко: Зараз у Дениса цей бій пройде, переможе – він іде далі. Програє, то може й думати про закінчення кар’єри.

«Команда Берінчика зробила усі умови, щоб Лобов був ніякий у цьому бою»

– Денис – це досить епатажний боксер. Давайте згадаємо його поєдинок з Артемом Лобовим на голих кулаках. Навіщо це було треба Берінчику?

Котельник: Якби це стосувалося мене, я б цього не робив. Кажуть, що йому там гарний гонорар запропонували. Все індивідуально. Він це зробив, йому заплатили. Це його робота – боксувати.

Сенченко: Мабуть, була гарна пропозиція, а Денис відгукнувся.  Я не можу точно сказати навіщо, бо не спілкувався з ним та його командою. Це більше питання до Берінчика. Може йому запропонували добрі гроші. Не можу точно відповісти.

– Подібний бій не міг загальмувати розвиток кар’єри Дениса? 

Котельник: Він один раз це зробив. Спробував, та й усе. Якби Берінчику це було цікаво, то він би продовжив.

Сенченко: Був ризик травми. Так, голі кулаки – це небезпечно. Може бути розсічення, перелом руки, тому що таких перчаток, як в боксі немає. Звісно, що ризик був, але команду Лобова дуже загнали у вазі, він її активно «ганяв». Я його бачив перед поєдинком у нас в Fight Academy, де він тренувався. Розмовляв і спитав, скільки йому потрібно скинути. То він відповів, що 5 чи 7 кілограм за два дні до зважування. Це дуже багато. Я розумію, що команда суперника зробила усі умови, щоб Лобов був ніякий у цьому бою. Він зігнав вагу, але фізично був надто втомлений і після першого раунду не міг битися.

Берінчик проти Лобова. Фото: Google

– Коли говоримо про Берінчика, то не можна оминути увагою його виходи у ринг, коли він дивує вболівальників різними образами. Дениса це заряджає перед поєдинком чи це лише елемент шоу?

Котельник: Це шоу, думаю. Він таким способом привертає увагу.

Сенченко: Тут і те, і те, мабуть. Людям же подобається. Зараз такий час, що це впливає на деякі аспекти. Наприклад, більше переглядів. Потрібно чимось запам’ятовуватися. Якщо немає топ-суперників, то увагу привертати можна виходом, або хтось на прес-конференції щось каже епатажне, або штовхається на зважуванні… У кожного свою думка та своє налаштування на бій.