Інші

«Морально дуже важко справлятися»: діагональний збірної України – про виступи на Євроволей-2023

Ілля Деулін
Переглядів 470
0 голосів
Василь Тупчій (у синьо-жовтій футболці). Фото: CEV
На думку діагонального збірної України з волейболу Василя Тупчія, команда припускається чималої кількості помилок, з чого і випливають невтішні результати на Євроволей-2023.

Збірна України з волейболу на Євроволей-2023 після трьох турів має нуль в графі «перемоги» та йде лише з одним балом, що суттєво ускладнює потрапляння до 1/8 фіналу. 

Діагональний команди Угіса Крастіньша Василь Тупчій намагався знайти причину даним результатам, в тому числі поразці від Болгарії (1:3)

«Якщо коментувати перший сет, то ми, напевне, чемпіонами Європи були, якби все вирішувалось в першому сеті. Далі – самі бачили. Багато помилок на подачі, в атаці. Вони нас, скажімо так, блоком «прихопили», зм'якшили, все добили. Плюс потужну подачу подавали, з якою було важко справитися».

Тупчій, зокрема, зробив акцент на невдалих подачах команди:

«На жаль, ми не подаємо те, що ми повинні подавати, те, що ми подавали. Дуже багато помилок. Ми, навіть, якщо її подаємо, то страхуємося, вона не налетить сильно, а просто вводимо м'яч в гру. Чому так? Не знаю. Потрібно буде потім розбиратися з цим всім».

Гравець збірної також прокоментував свій стан здоров’я, який не дозволив йому повноцінно показати себе в грі з Болгарією:

«Щось там защемило у спині, я не знаю, що. Можливо, треба зробити МРТ, подивитися, що там, тому що не дуже добре. Заміни через це? Ні, ви самі бачили, я один з трьох м'ячів забивав, не подавав. Тому нормально, що мене міняли. Євген Кісілюк досить вдало вийшов, тому, я думаю, все справедливо».

Наостанок у коментарі Суспільне Спорт Тупчій розповів про шанси на вихід із групи:

«Звісно, морально, психологічно дуже важко з цим справлятися, тому що третя поразка – це, звісно, важко відновлюватися. Шанси є ще. Попереду збірна Фінляндії і Іспанії. Я думаю, ми зможемо нав'язати їм боротьбу, поборотися за вихід з групи».

  • 4 вересня Україна зіграє проти збірної Фінляндії. Початок гри о 17:30 за Києвом.
  • В першій грі Україна програла Словенії (1:3), у другій – Хорватії (2:3).
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн