Євроволей-2023: чоловіча збірна України поступилася в стартовому матчі команді Словенії

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
1014
0 голосів
Євроволей-2023: чоловіча збірна України поступилася в стартовому матчі команді Словенії
Збірна України з волейболу. Фото: ФВУ
Попри виграний перший сет, підопічні Угіса Крастіньша поступилися в трьох наступних партіях та почали свій шлях на Євроволей-2023 з поразки від збірної Словенії.

30 серпня чоловіча збірна України з волейболу стартувала на чемпіонаті Європи грою проти п’ятої за силою командою континенту та чинними віцечемпіонами Європи – збірною Словенії.

Підопічні Угіса Крастіньша не дуже вдало почали першу партію, по ходу якої збірна України програвала суперникам аж п’ять очок. Втім, ближче до середини сету українським волейболістам вдалося переломити хід партії та спочатку вирівняти становище, а згодом і вийти уперед з перевагою в три очки.

Втім, словенці змогли наздогнати українців, але виграти в цьому відрізку матчу їм не вдалося. Команда Крастіньша наприкінці партії здобула двоочкову перевагу та виграла сет.

Друга партія видалася не менш нервовою за першу. На початку явної переваги не мала жодна з команд, лише збірна України короткий відрізок сету була на відстані від суперника в три очки.

Далі вже словенці в ролі наздоганяючих змогли надолужити відставання та тримати українців на відстані двох-трьох очок. Власне, з перевагою в три очки збірна Словенії і виграла другу партію.

Цікаво те, що в середині другого сету арбітр попередив жовтою карткою головного тренера збірної України за надмірну емоційність, коли після відеочелленджу судді не вгледіли торкання антени у гравця словенської команди.

Третій сет був менш вдалим для підопічних Крастіньша, які намагалися нав'язати боротьбу, але поступилися в ньому вже з більшою різницею в п'ять очок.

Заключна, четверта партія для нашої збірної була надінтригуючою. Українська команда по ходу сету програвала аж вісім очок, але зуміла скоротити відставання до п'яти очкок.

Втім, на більше підопічних Крастіньша не вистачило. Збірна України програла четвертий сет та матч загалом.

Волейбол. Чемпіонат Європи. Чоловіки.

Словенія – Україна – 3:1 (23:25, 25:22, 25:20, 25:20)