Деталі апеляції Металіста в CAS: харківський клуб може припинити існування у випадку поразки в суді

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
270
0 голосів
Деталі апеляції Металіста в CAS: харківський клуб може припинити існування у випадку поразки в суді
Сергій Курченко. Фото: Google
Металіст апеляцією намагається довести, що не є правонаступником того клубу Курченка. Якщо CAS її відхилить, то харківському клубу доведеться або платити борги, або закриватися.

Володимир Звєров розповів про ситуацію з апеляцією Металіста у CAS:

«Грандіозна частина бюджету клубу – приблизно 35% іде на різні судові справи у ФІФА і CAS із легіонерами, як ще спадщина часів Курченка – колишнього президента. Останній підписав велику кількість легіонерів і не платив їм зарплати.

Футболісти виграли судові справи, і ФІФА відправила всі ці вердикти вже в новостворений Металіст. Цих справ дуже багато. І вони дуже витратні. По суті, клуб не живе, а виживає. І апеляцією намагається довести, що цей Металіст не є правонаступником того Металіста Курченка».

Головний редактор Профутбол Digital розказав, що очікує на харків'ян, якщо їхню апеляцію відхилять:

«Якщо CAS цю апеляцію відхилить, то у клубу буде два шляхи: або платити десятки мільйонів доларів боргів, або закриватися. Просто закриватися! Чи може цей Металіст у 2023 році заплатити десятки мільйонів боргів? Не може», – сказав Звєров.

  • Сергій Курченко володів Металістом з 2012 року. Під час подій Революції Гідності втік з України й переховався від слідства у Москві.
  • Сезон 2015/16 став останнім в професійній історії харківського клубу до відродження Олександром Ярославським у 2021 році.
  • Металіст продовжує йти на останньому, 10-му місці в турнірній таблиці групи А Першої ліги, маючи всього сім очок за 15 турів.