Світоліна втратила дві позиції, але залишилися першою ракеткою України: оновлений рейтинг WTA

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
853
2 голоси
Світоліна втратила дві позиції, але залишилися першою ракеткою України: оновлений рейтинг WTA
Еліна Світоліна. Фото: Google
За підсумками турнірів WTA 500 у Страсбурзі та WTA 250 у Рабаті Жіноча тенісна асоціація оновила свій табель про ранги. Перша ракетка України Еліна Світоліна втратила у ньому на два рядки.

Останній ігровий тиждень перед стартом Відкритого чемпіонату Франції (Ролан Гаррос) найкращі жінки-тенісистки світу провели на кортах турнірів WTA 500 у Страсбурзі та WTA 250 у Рабаті.

У Франції тріумфувала американка Медісон Кіз, яка подолала свою співвітчизницю Даніель Коллінс, котра попри поразку зуміла повернутися до першої десятки.

У Марокко титул здобула ще одна американка Пейтон Стернс, вона скочила до гори аж 19 рядків. Та до топ-10 Стернз ще дуже далеко. Вона нині лише 62.

Топ-10 рейтингу WTA

  1. Іга Швьонтек
  2. Аріна Соболенко
  3. Коко Гауфф
  4. Єлєна Рибакіна
  5. Джесіка Пегула
  6. Маркета Вондроушова
  7. Марія Сакарі
  8. Чжен Ціньвень
  9. Оунс Джабір
  10. Даніель Коллінс

Щодо справ українок, то перша ракетка України Еліна Світоліна не змогла захистити титул у Страсбурзі й опустилася на два місця донизу. але залишилися кращою серед українок. 

Марта Костюк зберегла місце в топ-20, Даяна Ястремська лишилася на позиції номер 32. Ангеліна Калініна після виходу в півфінал у Страсбурзі повернулася до топ-50. 

Поліпшили свої позиції Юлія Стародубцева (142), Катерина Байндль (167), Катаріна Завацька (196), а Анастасія Соболєва (227) вкотре оновила особисте досягнення.

Українки в першій 100 WTA

  • ... 19. Еліна Світоліна
  • ... 20. Марта Костюк
  • ... 32. Даяна Ястремська
  • ... 44. Леся Цуренко
  • ... 48. Ангеліна Калініна