Третю ракетку України спокушали пристойними грошами за договірний матч: зіркова тенісистка назвала суму

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
4152
6 голосів
Третю ракетку України спокушали пристойними грошами за договірний матч: зіркова тенісистка назвала суму
Марта Костюк, фото: Getty Images
Українська тенісистка Марта Костюк (WTA 32) розповіла про те, яку суму пропонували їй за участь у договірному матчі. За словами спортсменки це звична практика в даному виді спорту.

Третя ракетка України Марта Костюк в інтерв’ю сайту Sport-express.ua відповіла, чи пропонували їй протягом кар’єри взяти участь у договірному матчі.

«Так, звісно. Проте я ніколи на ці повідомлення не реагую. Пишуть: «Марто, а ти сьогодні виграєш? Виграй сьогодні у двох сетах». Це в нас стандартна практика взагалі. Пишуть усім, мені здається».

Тенісистка пригадала найбільш приголомшливий для себе момент, пов’язаний із «брудними» іграми.

«Понад рік тому одна знайома людина подзвонила тоді ще моєму хлопцю та запитала: «Жора, а ти не хочеш запропонувати Марті зіграти договірний матч?». Він потім мені це розповів».

Костюк навіть запам’ятала суму, яку пропонували за те, аби вона «злила» поєдинок»

«Я була у шоку. Думала: «Ого! Прямо ось так у лице можна?!». Звичайно, із нашого боку ніякої реакції на це не було. Пропонували за договірний матч 25 тисяч доларів», – сказала Костюк.

  • Нагадаємо, що лише 4 березня Костюк завершила турнір WTA 500 у Сан-Дієго, де програла у фіналі;
  • У п’ятницю, 8 березня, українка стартуватиме вже у змаганні Індіан-Веллс-2024. В 1/32 фіналу вона зійдеться проти японки Маї Хонтами (WTA 120).