Дорощук завершив Олімпіаду з новим особистим рекордом: яке місце посів наш стрибун у висоту в фіналі

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
820
0 голосів
Дорощук завершив Олімпіаду з новим особистим рекордом: яке місце посів наш стрибун у висоту в фіналі
Олег Дорощук. Фото: Getty Images
Український легкоатлет Олег Дорощук посів шосте місце на турнірі зі стрибків у висоту на Олімпійських Іграх у Парижі, побивши особистий рекорд.

Сьогодні, 10 серпня, пройшов чоловічий фінал Олімпійських Ігор у Парижі у стрибках у висоту.

Єдиним українцем, який зміг пробитися у вирішальний етап змагань, став Олег Дорощук. Владислав Лавський та Андрій Проценко не пройшли кваліфікацію.

Олег Дорощук у фіналі зміг оновити особистий рекорд, взявши висоту 2,31 метра. Проте після цього він не зміг з трьох спроб взяти планку 2,34 метра і фінішував у підсумку на шостій позиції.

Новозеландець Гаміш Керр здобув «золото», оскільки переміг американця Шелбі Маківена у перестрибуванні. Обоє спортсменів не змогли подолати 2,38, тому планку знизили до 2,34 – з першої спроби її подолав представник Австралії.

Зазначимо, що олімпійський чемпіон Токіо-2020 Джанмарко Тамбері не подолав висоту в 2,27 метра та завершив змагання на 11-му місці. Раніше спортсмен потрапив до лікарні.

Раніше Олег Дорощук виграв фінал чемпіонату України зі стрибків у висоту, а Андрій Проценко вперше із 2017 року залишився без медалі.