Проценко лише п’ятий: визначено чемпіона України зі стрибків у висоту – результати

Аватар Андрій Піскун Андрій Піскун
943
3 голоси
Проценко лише п’ятий: визначено чемпіона України зі стрибків у висоту – результати
Олег Дорощук. Фото: Getty Images
Олег Дорощук виграв фінал чемпіонату України зі стрибків у висоту. Андрій Проценко вперше із 2017 року залишився без медалі. Сайт Sport-express.ua пропонує до вашої уваги результати змагань.

Вечірня сесія чемпіонату України з легкої атлетики завершилася захоплюючими змаганнями у чоловічих стрибках у висоту. Цей фінал став особливо конкурентним, оскільки до нього відібралися обидва медалісти Євро-2024: Владислав Лавський та Олег Дорощук. 

Вони змагалися за нагороди разом з Андрієм Проценко, 5-разовим володарем титулу, а також Вадимом Кравчуком та Дмитром Нікітіним, призерами цьогорічного чемпіонату України в приміщенні.

Крім здобуття медалей чемпіонату України, українські стрибуни також змагалися за виконання олімпійського нормативу. Для цього їм потрібно було взяти планку на висоті 2.33 метри.

Як проходив чемпіонат України зі стрибків у висоту

  • Першою сенсацією фіналу став виступ Андрія Проценка. Він взяв висоту 2.00 метри з другої спроби, але на планці 2.10 метри відчув проблеми і взяв її лише з третьої спроби. На жаль, Проценко не зміг поборотися за медаль — він припинив виступи вже на планці 2.15 метри. Це стало першим разом з 2017 року, коли він залишився поза подіумом, після чотирьох поспіль чемпіонських титулів.
  • Вадим Кравчук також випередив Проценка, але завдяки меншій кількості спроб. Він також припинив виступи на висоті 2.15 метри. Таким чином, до топ-3 увійшли Владислав Лавський, Олег Дорощук та Дмитро Нікітін.
  • Дмитро Нікітін завершив виступи з результатом 2.20 метри і став бронзовим призером.
  • Лавський та Дорощук дісталися висоти 2.23 метри. Олег Дорощук став чемпіоном України, подолавши висоту 2.26 метри. Він поступово наближався до виконання олімпійського нормативу, але не зміг взяти планку на висоті 2.29 метри, як на чемпіонаті Європи.

Чемпіонат України з легкої атлетики. Стрибки у висоту, чоловіки, фінал

  1. Олег Дорощук (Кіровоградська область) — 2.26 м
  2. Владислав Лавський (Львівська область) — 2.23 м
  3. Дмитро Нікітін (Житомирська область) — 2.20 м
  4. Вадим Кравчук (Львівська область) — 2.10 м
  5. Андрій Проценко (Херсонська область) — 2.10 м