«Зробили історію, яку ще ніхто не робив»: каратист збірної України підсумував чемпіонат світу

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
338
0 голосів
«Зробили історію, яку ще ніхто не робив»: каратист збірної України підсумував чемпіонат світу
Валерій Чоботар. Фото: Facebook
Для Валерія Чоботаря сутичка з росіянином Едуардом Гаспаряном була надпринциповою, тому і медаль викликає відповідні емоції, хоч не вся збірна показала себе якнайкраще.

Український каратист Валерій Чоботар поділився своїми враженнями від перемоги над представником країни-терориста Едуардом Гаспаряном, яка принесла Чоботарю бронзу чемпіонату світу.

Як зазначив спортсмен, дана нагорода викликала у нього незабутні відчуття:

«Ця медаль надзвичайно приємна, максимально приємні емоції. Бо вона була здобута одночасно з бронзою Андрія Заплітного. Після своєї перемоги пішов його розминати, допомогати, бо у нього одразу поєдинок після мене був.

Після його перемоги емоції, які я відчув, мене дуже переповнили, ми навіть розплакалися разом. Зробили історію, яку ще ніхто не робив: два хлопця з одного міста, одного клубу здобули медалі чемпіонату світу».

Також Чоботар розповів про безпосередню сутичку з Гаспаряном:

«Коли почули, що москалі будуть на чемпіонаті світу, сказав, що мені ще «пощастить» з ними битися. Так і сталося. Цей поєдинок для мене був дуже важливий, бо хто, як не я, мав представляти честь країни? Вважаю, що зі своїми обов'язками капітана впорався і показав, хто є хто і на якому місці».

Наостанок у інтерв'ю Суспільне Спорт Чоботар резюмував результати збірної України на даному ЧС:

«Вважаю, що багато спортсменів не змогли показати свій рівень. Але за кількістю нагород повторили результат попереднього чемпіонату світу, привезли три медалі, але іншого ґатунку. Хотілося все краще й більше, але є як є. Я задоволений роботою команди, бо вона у нас дуже потужна».

  • Збірна України завершила виступи на чемпіонаті світу-2023 з трьома бронзовими медалями.
  • Нагороди вибороли Андрій Заплітний (до 75 кг), Валерій Чоботар (до 84 кг), а також Анжеліка Терлюга (до 55 кг) в особистому куміте.