«Це можливе завершення кар'єри Терлюги на ЧС»: тренер збірної України з карате відреагував на скандал

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
615
0 голосів
«Це можливе завершення кар'єри Терлюги на ЧС»: тренер збірної України з карате відреагував на скандал
Анжеліка Терлюга. Фото: НОК України
Старший тренер збірної України з карате Олександр Тонкошкур прокоментував скандальну поразку в 1/2 фіналу ЧС Анжеліки Терлюги болгарці Іветі Горановій (4:6).

Олександр Тонкошкур вважає, що Анжеліку Терлюгу незаслужено позбавили перемоги в 1/2 фіналу чемпіонату світу з карате, фактично вкравши вікторію в нашої спортсменки чим довели її до стадії нервового зриву.

«Треба зрозуміти стан Терлюги: вона вже стрибає від радості через вихід у фінал, її всі вітають і через 30 хвилин повертають цю спортсменку на татамі. 

Тобто в неї (Терлюги) не тільки психологічний, а й гормональний стрес. Лише крик душі зараз. Це можливе завершення кар'єри Анжеліки на чемпіонатах світу», – сказав Тонкошкур  інтерв’ю «Суспільне Спорт».

Чинна чемпіонка Європи Анжеліка Терлюга спершу виграла півфінальну сутичку у Івети Горанової з рахунком (14:11).

Проте через помилку суддів, які затримали бій на 20 секунд, і подальший протест збірної Болгарії, українка була змушена повернутися на татамі й зазнала поразки (4:5).

  • У фіналі Олімпіади-2020 в Токіо (Японія) Терлюга також програла саме Іветі Горановій. 
  • В стартовій сутичці на ЧС Терлюга перемогла гречанку Марію Столі, бронзову призерку минулорічного етапу Прем'єр-ліги в Матозінюші – 2:0.
  • У третьому колі наша спортсменка відправила додому замасковану під нейтральним прапором росіянку Анну Чернишову – 1:0.
  • Сутичка за бронзову нагороду відбудеться у суботу, 28 листопада.
  • Чемпіонат світу 2023 року з карате, який приймає Будапешт, завершиться 29 жовтня.