Український клуб підписав призера Ліги чемпіонів і гравця збірної Фінляндії: подробиці

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
477
0 голосів
Український клуб підписав призера Ліги чемпіонів і гравця збірної Фінляндії: подробиці
Еемі Тервапортті у складі збірної Фінляндії. Фото: en.volleyballworld
Волейбольний клуб Епіцентр-Подоляни підписав пасуючого збірної Фінляндії Еемі Тервапортті, який вже потрапив у заявку на Кубок ЄКВ, та догравального збірної Нідерландів Гійса Йорна.

Епіцентр-Подоляни підсилив склад фіном Еемі Тервапортті та нідерландцем Гійсом Йорна. 

Про перехід пасуючого стало відомо із заявки з офіційного сайту Європейської конфедерації волейболу, а сам український клуб про трансфер не повідомляв.

Тервапортті уже потрапив до заявки Епіцентра-Подоляни на Кубок ЄКВ (14 номер), де наша команда в 1/64 фіналу в четвер, 26 жовтня, зіграє проти бельгійського Менена.

  • Попереднім клубом Еемі був польський Ястшембські, за який фінський волейболіст виступав з 2020-го по 2023 рік. 
  • Впродовж цього часу пасуючий двічі ставав чемпіоном Польщі (2020/21 та 2022/23), а також срібним та бронзовим призером Ліги чемпіонів (2022/23 та 2021/22)
  • Епіцентр-Подоляни – 12-й клуб у кар'єрі волейболіста. Найбільше сезонів провів у бельгійському Кнаці та Ястшембські – по три роки.

Також відзначимо, що склад команди із Городка поповнив ще один гравець: до Епіцентр-Подоляни перейшов догравальний збірної Нідерландів Гійс Йорна.

  • У попередньому сезоні клуб із Городка став переможцем регулярного сезону чемпіонату України, а у плей-оф посів друге місце, програвши фінал Прометею.
  • У 2022 році команда посіла перше місце у чемпіонаті України, який був достроково зупинений через повномасштабне вторгнення Росії в Україну.
  • Перший матч у новому сезоні чемпіонату України Епіцентр-Подоляни проведе у п'ятницю, 10 листопада, проти Житичів із Житомира.