«Якщо вони це зроблять»: Гутцайт назвав умови, за яких росію можуть повернути до МОК

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
637
0 голосів
«Якщо вони це зроблять»: Гутцайт назвав умови, за яких росію можуть повернути до МОК
Вадим Гутцайт. Фото: Google
росію можуть повернути до Міжнародного олімпійського комітету, якщо вона виключить олімпійські ради тимчасово окупованих територій України зі складу Олімпійського комітету рф.

Президент Національного олімпійського комітету України та міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт розповів про умови повернення росії до Міжнародного олімпійського комітету:

«Якщо вони це зроблять, якщо вони почнуть жити та працювати за правилами, як працює весь світ та спортивна міжнародна дипломатія, як працює Міжнародний олімпійський комітет. Якщо вони це змінять, вони не порушуватимуть Хартію міжнародного олімпійського комітету, то я так розумію, що це призупинення буде знято», – сказав Гутцайт в ефірі телемарафону.

Нагадаємо, що Міжнародний олімпійський комітет відреагував на так зване «приєднання» організацій з тимчасово окупованих територій України до Олімпійського комітету росії тимчасовим виключенням останнього зі свого складу.

  • Наслідками рішення МОК є припинення фінансування комітету країни-окупанта, який тепер також не вважається за національний олімпійський комітет.
  • Раніше можливий допуск росіян на Олімпіаду розкритикувала Марина Бех-Романчук.