МОК розпочав процедуру розслідування щодо росії: до чого тут незаконно анексовані українські території

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
2250
0 голосів
МОК розпочав процедуру розслідування щодо росії: до чого тут незаконно анексовані українські території
МОК. Фото: Google
Томас Бах повідомив, що МОК розпочав розслідування щодо визнання Олімпійським комітетом росії регіональних організацій незаконно анексованих українських територій.

Олімпійські ради так званих Луганської народної республіки (ЛНР), Донецької народної республіки (ДНР), Херсонська та Запорізька Олімпійські ради були прийняті до складу ОКР на засіданні Виконкому 5 жовтня 2023 року. Олімпійська рада Севастополя та Олімпійська рада республіки Криму були прийняті в ОКР у 2016 році.

6 жовтня 2023 року Вадим Гутцайт написав лист-звернення до президента МОК, у якому було різко засуджено та закликано застосувати санкції, встановлені Олімпійською хартією, за грубе порушення принципів і основ олімпійського руху.

Томас Бах повідомив у відповіді, що міжнародний олімпійський комітет розпочав процедуру розслідування з приводу визнання Олімпійським комітетом Росії регіональних організацій незаконно анексованих українських територій.

Нагадаємо, що раніше українська легкоатлетка Марина Бех-Романчук розкритикувала президента Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха за допуск російських спортсменів до змагань.