«Він нічого не сказав про війну одразу»: Бех-Романчук розкритикувала позицію Бубки щодо ситуації в Україні

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
1652
0 голосів
«Він нічого не сказав про війну одразу»: Бех-Романчук розкритикувала позицію Бубки щодо ситуації в Україні
Марина Бех-Романчук. Фото: Google
Українська легкоатлетка Марина Бех-Романчук поділилась думками щодо екс-очільника національного олімпійського комітету України Сергія Бубку.

Марина Бех-Романчук розповіла, що думає про екс-очільника НОК України Сергія Бубку:

«Новини та розслідування про Сергія Назаровича були дуже неприємними особисто для мене. Важко це читати, тому що він людина з величезним іменем. Він міг перевернути просто все з ніг на голову в легкоатлетичному світі. Повертати легкій атлетиці статус королеви спорту через Україну.

Після початку повномасштабної війни кожен з нас зробив свій чіткий вибір та обрав позицію. Визначив, що буде говорити та доносити через своє медійне ім’я. І мені дуже шкода, що Сергій Назарович не був цією людиною. Він нічого не сказав про війну одразу та не обрав чіткої позиції», – заявила українка в інтерв'ю для Tribuna.

Нагадаємо, що олімпійський чемпіон не висував свою кандидатуру під час виборів президента World Athletics, оскільки його критикують після того, як він не засудив повномасштабне вторгнення росії в Україну в лютому 2022 року.

Центр протидії корупції та «Всеукраїнське об’єднання «Автомайдан» звернулися до СБУ та Міністерства юстиції з проханням перевірити інформацію про можливу співпрацю компаній Сергія Бубки з росією.

  • В 2023 Марина Бех-Романчук здобула п'ять нагород: три «срібла» (всі — в потрійному стрибку) та по «бронзі» в кожній з двох дисциплін.
  • Українська легкоатлетка змушена була пропустити вирішальний старт сезону через пораду свого сімейного лікаря.