«Я була змушена негайно повернутися додому»: Бех-Романчук пояснила, чому пропустить фінал Діамантової ліги

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
4585
0 голосів
«Я була змушена негайно повернутися додому»: Бех-Романчук пояснила, чому пропустить фінал Діамантової ліги
Марина Бех-Романчук. Фото: Google
Українська легкоатлетка Марина Бех-Романчук змушена пропустити вирішальний старт сезону через пораду свого сімейного лікаря. Точний діагноз атлетки наразі невідомий.

Марина Бех-Романчук детально поясняла, чому знялась зі змагань у фіналі «Діамантової ліги», завчасно попередивши організаторів про своє рішення.

«Я не могла спати три доби, почала підніматися температура, а головний біль був таким, що вже нічого не допомагало. Моя сімейна лікарка в Україні сказала повертатися додому, й чим швидше, тим ліпше.    

У мене гостра вірусна інфекція, і замість того, щоб летіти в Орегон, я була змушена негайно повернутися додому», – пояснила Марина Бех-Романчук в інтерв’ю пресслужбі ФЛАУ.

  • Фінал «Діамантової ліги» (16-17 вересня) вперше в історії відбудеться за межами Європи. В минулому році саме в Юджині атлети змагалися на чемпіонаті світу.
  • В 2023 Бех-Романчук здобула п'ять нагород: три срібла (всі — в потрійному стрибку) та по бронзі в кожній з двох дисциплін.
  • Медальні здобутки Марини впродовж сезону дозволили їй кваліфікуватися одразу до двох фіналів Діамантової ліги-2023. 
  • В Юджині стрибунка претендувала на свій дебютний чемпіонський титул у серії.
  • За відсутності Бех-Романчук збірна України матиме в Юджині шістьох представників: в стрибках у висоту серед жінок – трьох спортсменок – Ярославу Магучіх, Ірину Геращенко та Юлію Левченко.
  • У чоловічих стрибках у висоту до сектору вийде Андрій Проценко. В бігу на 400 метрів з бар'єрами серед жінок змагатимуться Анна Рижикова та Вікторія Ткачук.