FIE допустила росіян та білорусів, які підтримують війну, до змагань: Федерація фехтування України подала скаргу

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
552
0 голосів
FIE допустила росіян та білорусів, які підтримують війну, до змагань: Федерація фехтування України подала скаргу
Ольга Харлан. Фото: Google
Федерація фехтування України надіслала до Міжнародної федерації фехтування листа зі скаргою щодо допуску представників росії та білорусі, які підтримують війну, до міжнародних змагань.

Федерація фехтування України офіційно звернулась зі скаргою до Міжнародної федерації фехтування через допуск до змагань російських та білоруських спортсменів, які підтримують війну:

«Федерація фехтування України вважає абсолютно неприйнятним ігнорування FIE того факту, що до турнірів було допущено атлетів і персонал збірних, які підтримують російську агресію на території України і є членами російського ЦСКА та білоруського СК ЗС», – йдеться у листі ФФУ.

Українська федерація фехтування закликає негайно:

  • Переглянути списки допущених атлетів із РФ і РБ та відсторонити тих, хто підпорядковується безпековим і силовим структурами країн-агресорок, а також підтримує збройне вторгнення росії до України.
  • Визнати всі докази «нейтральності», що надавали допущені особи, такими, що не відповідають дійсності.
  • Розробити нову прозору систему перевірки «нейтральності» атлетів із росії та білорусі, доступ до якої матимуть усі члени FIE, аби ознайомитись із доказами «нейтральності» кожного допущеного представника країн-агресорок.