«Це дуже стресові змагання»: Ус поділилась враженнями щодо чемпіонату світу з веслувального слалому

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
227
0 голосів
«Це дуже стресові змагання»: Ус поділилась враженнями щодо чемпіонату світу з веслувального слалому
Вікторія Ус. Фото: Google
Вікторія Ус прокоментувала олімпійську ліцензію у веслувальному слаломі на Олімпіаду-2024, яку виборола для України на чемпіонаті світу з веслування.

У британському місті Лі-Велі завершилися змагання Чемпіонату світу у веслувальному слаломі серед каноїсток.

Вікторія Ус не змогла пробитися до десятки фіналісток у каное-одиночці, але 13-й результат, який  вона показала на півфінальній стадії, дозволив їй здобути олімпійську ліцензію для України.

Українка поділилась враженнями щодо своєї участі на чемпіонаті світу:

«Ми до нього готувалися, звісно. Приїжджали сюди на збори декілька разів для того, щоб обкатати канал. Він важкий функціонально та технічно, але дуже крутий і на ньому отримуєш багато задоволення. Насправді ЧС це дуже стресові змагання, починаючи від першого дня, від кваліфікації, тому що рівень тут неймовірний».

Вікторія Ус розповіла про здобуття ліцензії на Олімпіаду-2024:

«Я розуміла, що в мене є шанс взяти ліцензію одразу, тому я повністю концентрувалася на гонці. Коли я вже закінчила свою гонку, я не знала, чи я взяла ліцензію. Вийшовши на берег, мені сказали, що є ліцензія. Я задоволена, тому що програма мінімум була виконана», – заявила українка в коментарі для Суспільне Спорт.

Зазначимо, що Вікторія виборола право змагатися на своїй третій Олімпіаді поспіль. У 2016 році вона пройшла до півфіналу в байдарці-одиночці, а 2020-го в Токіо фінішувала в топ-8 на байдарці та каное.