Ус показала 13-й результат у веслувальному слаломі: спортсменка здобула олімпійську ліцензію для України

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
456
0 голосів
Ус показала 13-й результат у веслувальному слаломі: спортсменка здобула олімпійську ліцензію для України
Вікторія Ус. Фото: Google
Україна здобула першу ліцензію на Олімпійські ігри-2024 у веслувальному слаломі. Путівку до Парижа за підсумками чемпіонату світу-2023 в Лондоні виборола Вікторія Ус.

Україна здобула першу олімпійську ліцензію у веслувальному слаломі. Заповітний квиток у Париж-2024 виборола на чемпіонаті світу, що триває у Лі Веллі (Велика Британія), лідер української збірної Вікторія Ус.

Чемпіонка Європейських ігор-2023 й учасниця Олімпійських ігор у Ріо-2016 та Токіо-2020 Вікторія Ус не змогла пробитися до десятки фіналісток у каное-одиночці, але 13-й результат, який  вона показала на півфінальній стадії, дозволив їй здобути ліцензію для України.

Серед 12 учасниць, які показали швидший час, було дві господарки змагань, а оскільки розігрувалося по одній квоті на країну, саме українській веслувальниці дістався останній вакантний квиток на головний старт чотириріччя.

  • Ліцензія у слаломі має неіменний характер – представляти Україну на турнірі за нею може будь-яка спортсменка на вибір федерації.
  • Ус виборола право змагатися на своїй третій Олімпіаді поспіль. У 2016 році вона пройшла до півфіналу в байдарці-одиночці, а 2020-го в Токіо фінішувала в топ-8 на байдарці та каное.