Найбільша сума в історії України: суд збільшив розмір застави для Коломойського

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
419
0 голосів
Найбільша сума в історії України: суд збільшив розмір застави для Коломойського
Ігор Коломойський. Фото: Google
Шевченківський районний суд міста Києва переобрав запобіжний захід неофіційному власнику СК Дніпро-1 Ігорю Коломойському у справах про шахрайство та відмивання майна.

Суддя Шевченківського районного суду Києва змінив запобіжний захід у частині застави, встановивши її розмір у 3 мільярди 891 мільйон гривень, що стало найбільшою сумою застави в історії України.

Прокурор Бюро економічної безпеки натомість подав клопотання про збільшення розміру застави до 5,877 млрд грн.

Космічні суми застави можна пояснити не стільки офіційними статками мільярдера, скільки тим, що прокурор зазначив, що Коломойський вийшов з громадянства України і нині є громадянином Ізраїлю.

Тож, з огляду на це, є значний ризик ймовірного переховування Коломойського за кордоном і перешкоджання слідству та впливу на свідків.

Адвокат олігарха у відповідь заявив, що розмір застави необґрунтований, бо прокурор БЕБ не навів жодних доказів, що у Коломойського є змога заплатити таку суму.

  • Коломойському вже оголосили три підозри: друга була щодо заволодіння 9,2 мільярда гривень «ПриватБанку», третя – щодо легалізації коштів, частина з яких перераховувалася на ТОВ «ФК Дніпро».
  • 2 вересня олігарха відправили до СІЗО на два місяці.
  • Встановлено, що впродовж 2013-2020 років Коломойський легалізував понад півмільярда гривень шляхом їх виводу за кордон, використовуючи при цьому інфраструктуру підконтрольних банківських установ.
  • Коломойського називають неофіційнийм власником СК Дніпро-1. 
  • Раніше він був офіційним власником ФК Дніпро.