Коломойський отримав вже третю підозру: олігарху інкримінують відмивання коштів через ФК Дніпро

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
3706
0 голосів
Коломойський отримав вже третю підозру: олігарху інкримінують відмивання коштів через ФК Дніпро
Ігор Коломойський. Фото: УНІАН
Колишньому власнику Дніпра Ігорю Коломойському, який нині є неофіційним президентом Дінпра-1, вручили ще одну підозру. Йому інкримінують незаконне заволодіння коштами ПриватБанку.

Неофіційний власник Дінпра-1 Ігор Коломойський отримав чергову підозру за підсумками розслідування Бюро економічної безпеки.

Як повідомив політичний діяч Сергій Лещенко у своєму телеграм-каналі, Коломойський підозрюється:

  • В організації підробки документів на переказ коштів;
  • В організації заволодіння чужим майном шляхом, вчиненого організованою групою, в особливо великих розмірах;
  • В набутті та розпорядженні майном, щодо якого фактичні обставини свідчать про його одержання злочинним шляхом.

Коломойський разом з іншими членами організованої групи розробили план злочинної діяльності, спрямований на заволодіння коштами «ПриватБанку».

Штучне внесення готівкових коштів від імені Коломойського відбувалося у період з 26.03.2013 по 18.02.2014 на загальну суму 5 мільярдів 878 мільйонів гривень.

Цікаво, що частину з цих грошей Коломойський та Ко легалізували через ТОВ «ФК ДНІПРО». Олігарх був власником Дніпра з 1996 по 2019 рр.

  • 2 вересня суд обрав Коломойському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком 60 діб із можливістю внесення застави в розмірі майже 510 мільйонів гривень;
  • Йому вручили підозру за статтями 190 та 209 Кримінального кодексу: шахрайство та легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом.