Зашквар на ЧС-2023 з боротьби: до змагань допустили росіян, які брали участь у Z-мітингу на «Лужниках»

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
814
0 голосів
Зашквар на ЧС-2023 з боротьби: до змагань допустили росіян, які брали участь у Z-мітингу на «Лужниках»
Абдулрашид Садулаєв. Фото: Google
Борців, що представляють країну-терориста, Абдулрашида Садулаєва, Заура Угуєва і Заурбека Сідакова допустили до участі в чемпіонаті світу, який пройде в Белграді з 16 по 24 вересня.

Російські борці Абдулрашид Садулаєв, Заур Угуєв і Заурбек Сідаков були учасниками пропагандистсько-політичного мітингу на стадіоні «Лужники» в Москві 18 березня 2022 року, на якому відзначили річницю захоплення Криму, а президент країни-терориста володимир путін виступав та виправдовував початок повномасштабної війни проти України.

Відзначимо, що у рекомендаціях Міжнародного олімпійського комітету (МОК) участь у провоєнних мітингах дає підстави не допускати росіян до міжнародних змагань. Але вищезгадана трійця зуміла потрапити до збірної країни-агресора та буде виступати на чемпіонаті світу під нейтральним прапором. 

  • Нагадаємо, що Садулаєв минулого року брав участь у відкритті «Республіканського турніру з вільної боротьби, присвяченого пам’яті військовослужбовців казбеківців, які загинули під час проведення СВО в Україні (так у росії називають повномасштабне вторгнення в нашу країну - прим. Sport-express.ua)».