Магучіх стала чемпіонкою Європи: українка зізналася, як святкувала свою перемогу та «‎бронзу» Геращенко

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
1037
6 голосів
Магучіх стала чемпіонкою Європи: українка зізналася, як святкувала свою перемогу та «‎бронзу» Геращенко
Ярослава Магучіх. Фото: Google
Відома українська легкоатлетка Ярослава Магучіх, яка вчора стала чемпіонкою Європи у стрибках у висоту, розповіла, хто її першим привітав із перемогою та як святкувала цей успіх.

У неділю, 9 червня, Ярослава Магучіх стала переможницею Євро-2024 у стрибках в висоту. Наша співвітчизниця взяла висоту 2.01 м, що є найкращим результатом України на Євро за всю історію. 

Ще одна наша спортсменка Ірина Геращенко зупинилась на 1.95 м і ця висота принесла українці «бронзу».

Редактор сайту Sport-express.ua Андрій Піскун взяв участь у стрімі з Магучіх, яка розповіла, що першою її привітали саме фанати, які спостерігали за її тріумфом на трибунах.

«Вболівальники на трибунах і тренер, звичайно, тому що це контакт, вони завжди на стадіоні. Потім журналісти, а потім в мене з’явився телефон і я змогла побачити привітання від батьків, близьких людей».

Чемпіонка зізналась, що в готелі вона та Геращенко відмітили свій успіх.

«Ми вчора сиділи всі разом після допінг-контролю, тому що ще чекали Іру (Ірина Геращенко). Разом всі їхали і в готелі трошки посиділи, відмітили наші нагороди. Все ж таки дві нагороди – доволі круто за такий довгий період часу. І дуже хочеться, щоб було три нагороди, і три українки стояли на п’єдесталі. Тому віримо і сподіваємося, що в один день це обов’язково трапиться‎», – сказала Магучіх під час стріму.

  • Нагадаємо, що два роки тому спортсменка завоювала «золото» європейської першості, підкоривши 1.95 м.
  • Ярослава стала лише третьою стрибункою у висоту, яка здобула більше ніж дві нагороди на чемпіонатах Європи, приєднавшись до Рут Бейтія з Іспанії та Йоланди Балаш з Румунії.
  • Цей Євро-2024 став історичним моментом для України, оскільки вперше було завойовано подвійний подіум у жіночих стрибках у висоту.